Kanta-Häme

Parkkialueiden käyttö tehostui

Hämeensaaren ja Vanajantien pysäköintialueiden muuttuminen maksullisiksi ei ole loppujen lopuksi herättänyt vastustusta niin paljon kuin oli pelättävissä. Päinvastoin parkkialueiden käyttö on tehostunut ja paikkojen kierto nopeutunut.

Hämeen Pysäköinti oy on laskenut, että esimerkiksi Hämeensaaren vanhalla kentällä pysäköintialueen käyttöaste on työpäivinä – siis maksullisena aikana – noin 60–70 prosenttia.

Asiakkaat ovat kiittäneet, että parkkipaikkoja on riittävästi saatavilla. Paikkoja on lähes 200. Palautteen mukaan pysäköintioikeutta on helppo ostaa joko kolikkoautomaateilla tai korteilla.

Alueelle on ostettu noin 40 puolen vuoden tai vuoden pysäköintilupaa ja saman verran kuukausioikeuksia. Muu käyttö on pääosin päivän tai viikon kestävää pysäköintiä.

Vanajantien ja Paasikiventien kulmassa olevalta hiekkakentältä on siirtynyt noin 50 työpaikkapysäköintiasiakasta Keinuparkkiin.

Muutenkin alueella on työpäivinä hyvin tilaa muulloin kuin Verkatehtaan tapahtumapäivinä. Alueella on 86 paikkaa.

Kolmas hiljattain kaupungilta Hämeen Pysäköinti oy:lle siirtyneistä pysäköintialueista on terveyskeskuksen lähistöllä Hämeenkujalla. Siellä on 56 autopaikkaa, joiden maksu hoituu kolikkoautomaatilla. Niiden käyttö on verrattain vähäistä, mutta kattaa kuitenkin alueen hoidosta ja automaatista koituvat kustannukset.

Tilaajajohtaja Päivi Saloranta esittää ensi viikolla kokoontuvalle yhdyskuntalautakunnalle, että Hämeenlinnan kaupunki jatkaisi kaikkien kolmen pysäköintialueen vuokrasopimusta Hämeen Pysäköinti oy:n kanssa vuoden 2015 alusta toistaiseksi.

Nykyiset vuokrasopimukset päättyvät vuoden 2014 lopussa.

Salorannan mielestä vuokra-ajan jatkaminen on perusteltua, koska pysäköintialueet sijaitsevat alueilla, joiden käyttötarkoitus tulee muuttumaan. Muutos on kuitenkin hidasta, eikä vuokrasopimuksen jatkaminen estä alueiden ottamista nopeasti käyttöön kun rakentaminen alkaa. (HäSa)

Mainos