Kanta-Häme

Parkkipaikkoja bongaamassa - mihin auton saisi varmasti keskustassa?

 

Pitäisi pistäytyä asioilla Hämeenlinnan keskustassa, mutta mihin saisi auton varmasti parkkiin?
 
Maanantaina kello 11.03 Vanajantien ja Paasikiventien kulmatontilla ei ole yhtään vapaata paikkaa. Maksuttomien paikkojen vieressä olevalle alueelle kaupataan 38 eurolla kuukausipaikkaa. Siellä on vain kaksi ajoneuvoa.
 
Kello 11.18 Keinuparkissa on 46 autoa ja yli 200 vapaata ruutua. Ensimmäisellä ja toisella luiskalla muutamia vapaita paikkoja, ylempänä aivan tyhjää.
 
Kello 11.21 Verkatehtaan parkkipaikalla on vain 17 autoa ja erittäin paljon tilaa. Parkkiaikaa enintään 4 tuntia.
 
Kello 11.33 Wetterhoffinkadulla Wetterin vieressä on väljää, peräti 12 vapaata parkkiruutua, aikaa enintään 4 tuntia.
 
Kello 11.36 Eteläkadulla 11 vapaata paikkaa, parkkiaikaa enintään 4 tuntia. Omien kokemusteni mukaan täältä saa aina paikan, koska vaihtuvuus on suuri.
 
Kello 11.41 Hämeensaaren valtava parkkipaikka on tupaten täynnä, ei ruudun ruutua tyhjänä. Vähän väliä joku onneton käy kurvailemassa autorivistöjen välissä. Kiekkopysäköinti 10 tuntia.
 
Kello 11.45 Hämeenkaaren ympäristössä 16 vapaata paikkaa, 2 tunnin kiekkopysäköinti. Hämeenkaaren takana ja Hämeensaaren City-Marketissa runsaasti vapaata, mutta pysäköinti vain kiinteistöissä asioiville.
 
Kello 11.45 Kaivoparkin yläkannella on 42 autoa ja satoja vapaita ruutuja. Vaikka kattamishässäkkä luo mielikuvan hankaluudesta, on Kaivoparkkiin helppo ajaa. Pysäköinti euron per tunti, vuorokausi 12 euroa.
 
Kello 12.13 Kauppakeskus Linnan katolla on 16 vapaata paikkaa. Pysäköinti on 50 senttiä per puoli tuntia, ylärajaa ei ainakaan mainita missään. Katon nurkkauksessa on 20 varattu-kyltillä merkittyä paikkaa tyhjillään.
 
Kello 12.23 kauppatorilla on 6 vapaata ruutua, mikä tuntuu ruokatuntiaikaan vähän yllättävältä. Tarkkailen tilannetta muutaman minuutin ja pian ovat nekin paikat täynnä. Torille mahtuu vain tuurilla.
 
 

 

Päivän lehti

2.4.2020