fbpx
Kanta-Häme

Parkkitalon rakentaminen asemanseudulle alkaa alkuvuodesta - pimeä parkkimonttu palvelee siihen asti

Päivänvalossa Asemanrannan monttuparkki vielä löytyy. Pimeällä on hankalampaa. Muutaman kuukauden päästä paikalla alkaa pysäköintitalon rakentaminen.

Rautatieaseman tuntumassa olevista parkkipaikoista on kovaa kisaa joka aamu. Syksyn tultua tuota kisaa käydään syvän pimeyden vallitessa.

Suuri osa lähimmistä parkkipaikoista on tällä hetkellä käytännössä Asemanrannan rakennustyömaalla. Aluetta ei ole valaistu.

Lisäksi osa pysäköinnistä on kuopassa, ympäröiviä katualueita alempana. Alueelle pääsee yhtä luiskaa myöten, mutta jäljistä päätellen sinne on pyritty muualtakin.

Satunnaiselle junankäyttäjälle pysäköintiä helpottaisi tehokkaampi viitoitus. Eikö sinne jostain löytyisi paria valonheittäjää?

Parkkitalo ensi vuonna
Nykyisen parkkipaikan tilalle aletaan todennäköisesti rakentaa pysäköintitaloa jo ensi vuoden alkupuolella. Se vähentää väliaikaisesti pysäköintipaikkojen määrää entisestään aseman tuntumassa.

Pysäköintitaloon tulee yhteensä 600 pysäköintipaikkaa. Kaupunki ei ole vielä päättänyt, rakennetaanko kaikki kerralla vai kahdessa vaiheessa.

Hämeenlinnan Pysäköinti oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kulmalan mukaan vaiheistus lisää rakennuskustannuksia. Koska urakkalaskenta on kesken, hän ei halua vielä arvioida niitä.

Noin 250 paikkaa tulee kolmeen kerrokseen päivittäistavarakaupan yläpuolelle, loput noin 350 tulee maksimissaan 5 kerrokseen aivan lähituntumaan.

Parkkitalossa pysäköinti tuskin on ilmaista. Hintojen pitää olla järjellisiä myös vakituisesti junaa käyttäville.

 

 

 

 

 

 

 

Menot