Kanta-Häme

Parkkitalot fuusioidaan pysäköintiyhtiöön

Tappiolliset Kaivo- ja Keinuparkit aiotaan yhdistää Hämeenlinnan pysäköintiyhtiöön. Hämeenlinnan Pysäköinti oy:n hallitus on tehnyt päätöksen yhtiöiden fuusioitumisesta. Seuraavaksi asiaa käsittelee maanantaina kaupunginhallitus.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo esittää emo- ja tytäryhtiöiden fuusion hyväksymistä. Lisäksi hän esittää yhtiön toiveen mukaisesti, että kaupunki sitoutuu yhdessä Verkatehtaan kanssa hankkimaan 50 autopaikkaa Keinuparkista.

Lisäksi kaupunki on myymässä Kaivoparkin tontin 500 000 eurolla Kaivoparkille sekä hyväksymässä yhtiön lainoille viisi lyhennysvapaata vuotta.

Kaikki miinuksella

Sekä pysäköintiyhtiö että parkkitaloyhtiöt tekevät tällä hetkellä tappiota. Hämeenlinnan Pysäköinti oy on miinuksella reilut 62 000 euroa, Keinuparkki oy 47 000 ja tänä vuonna valmistunut Kaivoparkki 237 000 euroa. Lainaa yhtiöillä on yhteensä 11,7 miljoonaa euron edestä.

Pysäköintiyhtiön mukaan tappiot johtuvat pysäköintilaitosten vajaakäytöstä, joka puolestaan johtuu siitä, että keskustan tuntumassa on edelleen paljon ilmaisia pitkäaikaispysäköintipaikkoja. Myös yhtiöiden toiminnassa on tapahtunut muutoksia alkuperäisideaan nähden.

Parkkitaloyhtiöt perustettiin aikanaan omiksi yhtiöikseen, sillä tarkoituksena oli myydä yhtiöistä autopaikkaan oikeuttavia osakkeita. Myöhemmin tästä luovuttiin ja yhtiöistä myytiin ainoastaan autopaikkaoikeuksia. Kaupunki omistaa kaikki yhtiöt sataprosenttisesti.

Pysäköintiyhtiö muistuttaa kaupunkia siitä, että Keinuparkin rakennuslupapäätöksessä määrättiin kaupungille 50 autopaikan velvoite ennen Verkatehtaan viimeisimmän rakennushankkeen lopputarkastusta. Isosuo esittääkin kaupunginhallitukselle sitoutumista autopaikkojen hankintaan. Lisäksi valtuuston ehdotetaan huomioivan autopaikoista johtuvat kustannukset viimeistään vuoden 2014 budjetissa. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic