Kanta-Häme

Parma irtisanoo 31 työntekijää

Parma irtisanoo Forssan ontelo- ja julkisivutehtailta 31 työntekijää. Irtisanomiset kohdistuvat valtaosin julkisivutehtaalle ja tulevat voimaan välittömästi.

Lisäksi 7 henkilöä yhteensä 150 työntekijästä poistuu eläkejärjestelyin. Irtisanomiset eivät koske tehtaiden kahdeksaa toimihenkilöä.

Parman toimitusjohtaja Hannu Tuukkala kuvailee päätöstä kovaksi, mutta muistuttaa myös aikojen olevan kovia.

– Kysyntä on alhaista. Rakentamisen volyymit ovat pudonneet vuoden 2009 tason alapuolelle, Tuukkala kertoo irtisanomisten pääsyyksi.

Lomautuksia ei toistaiseksi ole, mutta Tuukkalan mukaan niitä tehdään tarvittaessa kysynnän perusteella.

Vuoden kokonaisvolyymistä odotettiin rakentamisen alalla Tuukkalan mukaan alhaista, eikä mikään merkki viittaa käänteestä parempaan.

– Tässä vaiheessa on liian aikaista arvioida, miltä kevät ja kesä tulevat näyttämään. Uskon, että pohja savutetaan tämän vuoden aikana.

Tuukkalan mukaan henkilökunta otti ilmoituksen irtisanomisista vastaan olosuhteisiin nähden asiallisesti ja ammattimaisesti.

”Työhistorian raskain työpäivä”

Julkisivutehtaan pääluottamusmies Mikko Syhlman sanoo, että torstai oli hänen työhistoriansa raskain työpäivä.

– Tunnelmat ovat tosi huonot. Rakennusalan heikko työtilanne vaikuttaa julkisivutehtaalle ankarasti. Irtisanomisten suuri määrä johtuu Parman kilpailukyvyn parantamisesta. Meillä työntekijäpuolella on kyllä eriävä mielipide irtisanottujen suuresta määrästä, mutta yt-neuvotteluissa asemamme on aika heikko. Käytännössä työnantajan sana on laki.

Irtisanomisista 25 kohdistuu julkisivutehtaalle. Syhlman kertoo, että yt-neuvotteluiden alkaessa julkisivutehtaan henkilömäärä oli yli 110.

Ontelotehtaalta irtisanotaan 6 työntekijää. Ontelotehtaan pääluottamusmiehen Mika Lehtomaan mukaan irtisanottujen suuri määrä yllätti työntekijäpuolen.

– Työnantajan alkuperäinen esitys ei paljon neuvottelujen edetessä pienentynyt. Meidän visiomme oli, että olisimme selvinneet lomautuksilla. Työnantajan näkemys kuitenkin oli, että huono työtilanne on pysyvämpi. Eihän tässä kauhean iloisella mielellä olla. Irtisanomiset ovat aina niin lopullisia ratkaisuja. (HäSa)

Menot