Kanta-Häme

Parolaan tulee seudun isoin Kotipizza: Yritys muuttaa tien yli naapuriin

Aki Sipilä kertoo, että Parolan Kotipizza muuttaa entisen Eväspuodin tiloihin lokakuun loppupuolella. Sitä ennen tiloissa tehdään remonttia. Kuva: Riku Hasari
Aki Sipilä kertoo, että Parolan Kotipizza muuttaa entisen Eväspuodin tiloihin lokakuun loppupuolella. Sitä ennen tiloissa tehdään remonttia. Kuva: Riku Hasari

Parolan Kotipizzan omistaja Aki Sipilä on jo pitkään etsinyt yritykselleen isompaa toimitilaa.

– Nykyinen paikka on lounasaikaan todella ahdas, ja samoin muulloinkin, jos isompi porukka on halunnut tulla yhtä aikaa ruokailemaan, Sipilä kertoo.

Nyt hän on löytänyt isomman toimitilan, eikä muuttomatka ole pitkä: pitseria siirtyy Parolan S-marketin yhteydestä Hattulantien toiselle puolelle K-Supermarketin kauppakeskukseen.

– Tässä toimi viimeksi kahvila-ravintola Eväspuoti, jonka liiketoiminnan olen ostanut. Tilalle tulee kuitenkin Kotipizza, eli Eväspuoti ei jatka missään muodossa.

Asiakaspaikkoja reilusti lisää

Entisessä Eväspuodissa on valmiiksi esimerkiksi ravintolan vaatima ilmastointi, mikä oli Sipilän mukaan yksi houkutin neliöiden lisäksi.

– Tilat lähes kolminkertaistuvat tässä ja asiakaspaikkoja saadaan selvästi lisää. Nykyisessä on 18 paikkaa ja tähän tulee nelisenkymmentä, Sipilä kaavailee.

Uudet tilat ovat vielä lähes tyhjillään, ja ennen muuttoa tarvitaan remonttia. Avoimeen tilaan tulee yksi uusi huone kylmälaitteita varten, ja lisäksi rakennetaan kokonaan uudet tiskit ja leivontapiste uuneineen.

PItseria jää avoimeksi siten, että sitä ei eroteta esimerkiksi lasiseinillä kauppakeskuksen aulasta. Tavoitteena on, että uusi ravintola avaa ovensa lokakuun loppupuolella.

Kotiinkuljetus valttina alussa

Sipilä etsii parhaillaan uusia työntekijöitä muun muassa Facebookissa näkyvällä ilmoituksella. Siinä hän mainitsee, että Parolan Kotipizza on laajennuksen jälkeen lähiseudun suurin. Nytkin kärkipaikka on hänen nimissään, sillä suurin on kesällä 2018 perustettu Kaurialan Kotipizza.

Hämeenlinnan seudun kahden pitserian lisäksi Sipilällä on nykyään kolmas ravintola Rajamäellä. Niissä on yhteensä noin 20 työntekijää, ja uuteen paikkaan tarvitaan ainakin muutama lisää.

Kun Sipilä perusti Parolan Kotipizzan reilut viisi vuotta sitten, sen valttina oli kotiinkuljetus. Parola oli silloin ainoa Kotipizza koko Hämeenlinnan seudulla, jossa oli kotiinkuljetus.

Kysyntä oli niin suurta, että osittain sen takia Sipilä perusti toisen ravintolan Kaurialaan tyhjilleen jääneen Siwan tiloihin. Nykyisin myös Hätilässä on kotiinkuljetuspalvelu, mutta Sipilän mukaan kysyntää riittää silti.

– Meillä tehtiin elokuussa kaikissa kolmessa ravintolassa uusi myyntiennätys, hän kertoo.

Yrittäjäksi vaimon jalanjäljissä

Aki Sipilä ryhtyi pitseriayrittäjäksi vaimonsa Katin innoittamana.

– Vaimo toimi Kotipizza-yrittäjänä Lohjalla ja Kirkkonummella siinä vaiheessa, kun tapasimme, Sipilä kertoo.

– Hän on sittemmin luopunut niistä, ja lasten syntymän jälkeen hän pyörittää nyt neljän hengen taloutta ja osallistuu aktiivisesti yrityksen hallinnollisiin tehtäviin. Hänen ansiostaan olen saanut keskittyä täysillä yrityksen laajentamiseen ja kehittämiseen, Sipilä sanoo. HÄSA

Päivän lehti

23.1.2020