Kanta-Häme

Parolan Fysioterapia muutti uusiin tiloihin

Jaakonkujalla uusissa ja lähes triplasti avarammissa tiloissa toimintaansa yli 20 vuoden kokemuksella jatkava Parolan Fysioterapia on matalan kynnyksen kuntoilupaikka. Fysioterapeuttien Tiina Leinosen ja Aila Nummisen mukaan sitä ei kuitenkaan pidä sekoittaa tavalliseen kuntosaliin.
 
– Kyseessä on kaiken ikäisille kuntoutujille suunnattu terveydenhuollon palvelupaikka, jolla pyrimme vastaamaan asiakkaiden suunnasta tulleeseen kysyntään.
 
Katutason tiloihin on esteetön kulku suoraan parkkipaikalta.
 
– Harjoittelusali sopii hyvin esimerkiksi liikuntarajoitteisille. Laitteisiin on helppoa ja turvallista siirtyä, niistä saa myös istuimet pois pyörätuolin tieltä, Numminen huomauttaa.
 
Parolan Fysioterapiassa ei vapailla painoilla juurikaan kolistella, sillä sali on suunniteltu paitsi kuntoutusta, myös kunnon ylläpitoa ajatellen. Esimerkiksi polvileikkauksesta toipuvan ei tarvitse nostella monen kilon limppuja jalkaprässiin vastapainoksi.
 
– Laitteet ovat testattuja ja kotimaisia, joissa vastuksia saa säädettyä portaattomasti pelkästään napin painalluksella. Ne toimivat nimittäin paineilmalla. 
 
Yksilöllistä apua tarjoavaan yrityksen henkilökuntaan kuuluu neljä ryhmäliikuntaa pitävää fysioterapeuttia, jotka tekevät myös kotikäyntejä lähialueilla.
 
Yhdessä kehittämistä
 
Ensi maanantaina on luvassa avoimien ovien päivä, jonne fysikaalisen hoidon väki toivottaa kaikki tervetulleiksi paitsi kokeilemaan, myös esittämään kehittämisehdotuksia. 
 
– Pyrimme huomioimaan asiakkaidemme toiveet paikan jatkokehittämisessä, joten nyt olisi oiva tilaisuus päästä vaikuttamaan palveluihin ja aukioloaikoihin. Tosin avainkorttisysteemiä meille ei ole tulossa, Leinonen sanoo
 
Uudistunut toimipiste sopii myös ikäihmisille, joille liikunta tukee kotona jaksamista. Alhainen lihasvoima on kaksikon mukaan yksi suurimpia syitä kotona sattuville haavereille.
 
– Lihaskunto laskee huimaa vauhtia ilman harjoittelua, jossa ikä ei tule ikinä vastaan. Myös mieli pysyy virkeänä reippailemalla monipuolisesti vähintään kolmena päivänä viikossa.
 
Kaksikko arvioi, että monesti tavallinen kuntosali saattaa olla ikäihmiselle vieras, jopa pelottava paikka.
 
– Vaikka sen pitäisi olla päinvastoin eli sosiaalinen ympäristö, jossa voi parhaimmillaan saada myös vertaistukea.
 
Avoimet ovet Parolan Fysioterapiassa ma 26.8. kello 11–15 osoitteessa Jaakonkuja 1.
 

Päivän lehti

1.6.2020