Kanta-Häme

Parolan keskustatontin myynnille kaivataan vaihtoehtoja

Hattulassa moni valtuutettu miettii vielä kantaansa Parolan keskeisistä alueista tehtyihin ostotarjouksiin.

Valtuusto käsittelee tänään keskiviikkona Pihlajalinnan ja Hämeen Hoivakodit oy:n tekemiä ostotarjouksia, jotka koskevat terveysaseman, tyhjilleen jääneen kunnanviraston ja saman pihapiirin muiden rakennusten sekä lähellä sijainneen päiväkodin tontteja.

Myytävä alue on yhteensä noin kahden hehtaarin suuruinen, ja Pihlajalinnan osuus siitä olisi noin 1,5 hehtaaria.

Pihlajalinna järjestää iltapäivällä valtuutetuille infotilaisuuden, ja sen jälkeen ryhmät pitävät vielä omat kokouksensa ja myös ryhmien puheenjohtajat arvioivat tilannetta keskenään.

Suurimman valtuustoryhmän eli kokoomuksen puheenjohtaja Erkki Pänkäläinen kertoo, että enemmistö kokoomuksen ryhmästä on ostotarjouksen hyväksymisen kannalla, mutta muitakin näkemyksiä asiassa on.

– Alun perin puhe on ollut siitä, että kunta osoittaa paikan uudelle terveysasemalle, ei siitä, että yhteistyökumppaniksi valittava yritys ostaisi tontin, Pänkäläinen sanoo.

Vaihtoehtoja voisivat olla pienemmän alueen myyminen tai pitkäaikainen vuokrasopimus. Pänkäläisen mukaan myös hinta herättää kysymyksiä.

– Kyllä Parolan keskustatontin hinnan pitäisi olla eri luokkaa kuin vähän päälle 30 euroa neliö. Mutta toisaalta on punnittava sitä, että Hattulaan tarvitaan uusi terveysasema. Toivon joka tapauksessa, että valtuustossa saataisiin yhteinen näkemys näin tärkeästä asiasta, Pänkäläinen sanoo.

Demariryhmässä on puheenjohtaja Lasse Järvelän mukaan myös kahta näkemystä. Moni valtuutettu on myynnin hyväksymisen kannalla, jotta yhteistyökuvio Pihlajalinnan kanssa saadaan varmistettua.

– Mutta on sitäkin näkemystä, että myytäisiin nyt pienempi, esimerkiksi puolen hehtaarin suuruinen alue Pihlajalinnalle, ja katsottaisiin jatkoa tilanteen mukaan myöhemmin, Järvelä sanoo.

Järvelän mukaan valtuutettuja on ihmetyttänyt sekin, että tontin nykyisten rakennusten purku on sidottu ostotarjoukseen ja vähennetään myyntihinnasta.

Keskiryhmien eli keskustan ja kristillisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Kari Virtanen (kesk.) kertoo, että ryhmä on kunnanhallituksen esityksen eli ostotarjouksen hyväksymisen kannalla.

– Meillä oli maanantaina kokous, ja ainakin siellä paikalla olijat pitivät ostotarjouksia hyvinä. Onhan kyseessä tietysti keskeinen alue Parolassa, ja siksi asia mietityttää. Mutta terveysasema ja muita palveluita tarvitaan, hän sanoo.

Perussuomalaisten Seppo Söderlund sanoo pitävänsä pitkäaikaista vuokrasopimusta parempana kuin ison alueen myyntiä yrityksille.

– Tuleville sukupolville pitäisi taata mahdollisuus päättää alueesta. Jos se nyt myydään, tämä mahdollisuus menee, Söderlund sanoo.

Hänen mukaansa asiassa on edetty väärässä järjestyksessä, kun kunnanhallitus nyt esittää tonttien myymistä. HÄSA

Päivän lehti

31.5.2020