Kanta-Häme

Parolan Kotirinteen pysäköintikiellon poistamista mietitään vielä - Ensin tehdään liikenneturvallisuusselvitys

Kotirinteen aluepysäköintikiellon poistaminen ei etene ainakaan vielä Hattulassa. Tekninen lautakunta päätti tiistaina, että alueen liikennejärjestelyistä laaditaan ensin selvitys, jonka tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta.

Aluepysäköintikiellon mahdollisesta poistamisesta tehtiin valtuustoaloite kesäkuussa. Mikko Sabel (vihr.) esitti, että selvitettäisiin niitä perusteita, miksi aluepysäköintikielto on aikanaan Kotirinteen alueelle asetettu ja selvitettäisiin lisäksi mahdollisuudet kiellon poistamiseksi.

Sabel katsoi aloitteessaan, että Kotirinteen ja Kanungin asuinalueet ovat epätasa-arvoisia, koska Kanungissa saa pysäköidä kadun varteen, mutta Kotirinteessä ei.

Tekninen toimiala perustelee eroavaisuutta sillä, että Kotirinteen Ilveskaarre-tiellä on läpiajomahdollisuus, kun taas Kanungissa läpiajon mahdollisuutta ei ole.

Lisäksi katsotaan, että jos katujen varsilla on vapaa pysäköinti, niille saatetaan jättää autoja ja peräkärryjä pitkiksi ajoiksi, jolloin ne haittaavat aurausta ja muuta kunnossapitoa ja ovat vaaraksi tiellä liikkujille.

Siksi tekninen toimiala selvittää vielä liikennejärjestelyjä ja arvioi siinä yhteydessä aluepysäköinnin sallimisen tarpeellisuutta. HÄSA

Päivän lehti

21.1.2020