Kanta-Häme

Parolan uuden terveysaseman peruskivi muurattiin – Valmista pitäisi olla alkuvuodesta 2020

Hattulan tulevan terveysaseman peruskiveen sijoitettuun kapseliin päätyivät esimerkiksi stressipallo ja päivän lehti.
Parolan uuden terveyskeskuksen peruskiven muurasivat kunnan päättäjät ja virkamiehet sekä Pihlajalinnan ja muiden hankkeeseen liittyvien tahojen edustajat. Muuraamaan pääsivät myös halukkaat kuntalaiset, joita oli tullut paikalle jonoksi asti.

Parolan uuden terveysaseman peruskivi muurattiin lauantaina sen tieltä puretun Hattulan vanhan kunnantalon paikalle kirkkaassa pakkassäässä.

Muuraustilaisuudessa puhunut kunnanjohtaja Katariina Koivisto muistutti, että jo muinaiset babylonialaiset muurasivat yhdessä uuden rakennuksen peruskiven.

– Tämä on historiallista myös Hattulan näkökulmasta. Saamme uuden ja toivottavasti kauas tulevaisuuteen palvelevan rakennuksen. Uuteen terveysasemaan on tulossa moderneja, digitaalisia palveluita vanhojen rinnalle, Koivisto sanoo.

– Haluan kiittää ennakkoluulottomia päättäjiä, joilla oli rohkeutta maailman myllerryksen ja soten keskellä varmistaa, että kuntalaiset saavat perusterveydenhuollon palvelut myös jatkossa paikan päällä Hattulassa.

Peruskiven muurausta oli tullut seuraamaan lauantaiaamuna noin 40 ihmistä. Uuden terveysaseman peruskiveen sijoitettiin kapseli, jonka sisällä oli nykyrahoja, lauantain Hämeen Sanomat, Pihlajalinnan esite, stressipallo ja prosenttitaidehankinnan esittelymateriaalia.

Uudella terveysasemalla on kunnalle iso merkitys, sanoo Hattula Kiinteistöt oy:n hallituksen puheenjohtaja ja kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Reijo Hallenberg (kok.).

– Saamme uudet ja terveet tilat terveydenhuollolle. Uusi terveyskeskus varmistaa, että hattulalaiset saavat terveyspalveluja myös sitten, kun sote-uudistus tulee, Hallenberg sanoo.

Parolan uuden terveysaseman rakennuttavat rakennuksen tuleva omistaja Hattula Kiinteistöt ja Hattulan kunnan tekninen toimiala. Terveyspalveluiden tuottajana jatkaa Pihlajalinna oy.

Terveysaseman pääurakoitsija Tammelan Tasorakennus oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Pakarinen kertoo, että rakentaminen lähtee käyntiin nopeasti. Valmis rakennus olisi tarkoitus luovuttaa käyttöön helmikuussa vuonna 2020.

– Ensi viikolla aletaan asentaa anturoita ja sokkelielementtejä. Viikolla 49 sokkelin pitäisi olla valmis. Sääsuoja saadaan pystytettyä tammikuun puoleenväliin mennessä, ja sen jälkeen alkaa paikallaan rakentaminen, Pakarinen kertoo.

Parolan uuden terveysaseman pääsuunnittelija on Ajan Arkkitehdit oy:n Asko Kaipainen. Havainnekuva.

Uusi terveysasema

Parolan uuden terveysaseman on tarkoitus aueta vuoden 2020 alussa.

Uuden terveysaseman koko on noin 1 550 neliötä. Urakoiden kokonaissumma on noin 3,9 miljoonaa euroa.

Talo tulee nykyisen terveysaseman naapuriin entisen kunnantalon paikalle. Vanha, sisäilmaongelmista kärsinyt terveysasema puretaan, kun uusi on saatu käyttöön.

Terveysaseman prosenttitaiteesta järjestetyn kilpailun voitti 40 osanottajan joukosta hämeenlinnalainen kuvataiteilija Kati Lehtonen teossarjallaan Kynnepää-vemmelpuu.