fbpx
Kanta-Häme

Parolan Valintatalo sulkee ovensa

Parolan taajamassa sijaitseva Valintatalo lopettaa lokakuun lopussa.

Suomen Lähikaupan Hämeen aluemyyntipäällikkö Jorma Turunen kertoo, että kaupan sulkemisen syynä on, ettei liiketoiminta kannata.

– Myymälän sulkeminen on aina valitettavaa, mutta tämä on kuitenkin liiketoimintaa ja näitä päätöksiä joutuu tekemään, sanoo Turunen.

Hänen mukaansa Parolan Valintatalon sulkemisella ei ole mitään tekemistä Keskon yrityskaupan kanssa.

Kesko ilmoitti viime vuonna haluavansa ostaa Siwoja ja Valintataloja pyörittävän Suomen Lähikaupan, ja tämän vuoden huhtikuussa Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV hyväksyi yrityskaupan sillä ehdolla, että 60 Lähikaupan myymälää eri puolilta Suomea myydään kilpailijoille.

Kesko sitoutui myymään lähialueelta Pälkäneen Siwan sekä jommankumman Akaalla toimivista myymälöistä, joko Viialan Siwan tai Toijalan Valintatalon.

Valintatalon viimeinen kauppapäivä on maanantai 24. lokakuuta, ja kaupan sulkemisen myötä Lähikauppa poistuu myös Hattulasta kokonaan.

Turunen kertoo, ettei yhtiö ole toistaiseksi suunnittelemassa uutta myymälää taajamaan. Keskolla on lähellä kuitenkin suuri K-Supermarket.

Myymälässä työskentelee viisi ihmistä, ja neljällä on Turusen mukaan jatkosuunnitelmat tiedossa.

– Henkilöstö tulee sijoittumaan kaupan alalle, kertoo Turunen.

Parolan Valintatalon myymäläpäällikkö ei kommentoinut sulkemista Hämeen Sanomille yrityksen viestintäsääntöihin vedoten.

Liikkeen sulkemisen myötä Postin palvelupiste etsii uutta paikkaa Parolassa. Postin kehityspäällikön Kirsi Laakson mukaan neuvottelut uudesta paikasta ovat parhaillaan kesken. Laakso arvioi, että uudesta paikasta tiedotetaan parin viikon päästä.

– Postin palvelut tulevat säilymään Parolan taajamassa, toteaa Laakso. HäSa

Menot