fbpx
Kanta-Häme Hattula

Parolannummelle ei tulekaan omaa äänestyspaikkaa – varusmiesten äänestys turvataan muilla tavoin

Uusien ennakkoäänestyspaikkojen perustaminen ei olisi tässä vaiheessa kevättä enää edes mahdollista, sillä ne piti ilmoittaa Oikeusministeriöön jo viime torstaina.
Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 13. kesäkuuta. Ennakkoäänestys järjestetään 26.5.– 8.6.2021. Kuva: Soile Toivonen / HäSa
Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 13. kesäkuuta. Ennakkoäänestys järjestetään 26.5.– 8.6.2021. Kuva: Soile Toivonen / HäSa

Hattulassa hämmästyttiin maanantaina Hämeen Sanomien uutisesta, jonka mukaan Panssariprikaati neuvottelee kunnan kanssa ennakkoäänestyspaikan perustamisesta Parolannummelle tulevissa kesäkuun kuntavaaleissa.

Vs. kunnanjohtaja Pekka Järvi korjaa, että kunta neuvotteli kyllä jo aiemmin talvella prikaatin erillisestä ennakkoäänestyspaikasta, mutta neuvottelut eivät edenneet sen pidemmälle.

– Tällöin päädyttiin tulokseen, että kyseisen paikan perustaminen ei ole tarpeen. Panssariprikaati ilmoitti, että he kykenevät järjestämään ennakkoäänestyksen ilman erillistä äänestyspaikkaa, Järvi kertoo.

Hänen mukaansa varusmiesten äänestys turvataan muilla järjestelyillä. Itsekin aikanaan Panssariprikaatia johtanut eversti evp Järvi muistuttaa, että äänestyspaikkoja on melko lähellä Parolannummea.

– Parolannummi on muihin varuskuntiin nähden tässä suhteessa hyvällä paikalla. Niin Parolan kuin Hämeenlinnan ennakkoäänestyspaikoille on lyhyt matka ja kuljetukset varmaan pystyvät järjestämään. Monessa muussa varuskunnassa tilanne saattaa olla toinen, Järvi toteaa.

– Kunnankin näkökulmasta tämä on parempi järjestely, hän huomauttaa.

Lähin ennakkoäänestyspaikka on Juteinitalolla

Uusien ennakkoäänestyspaikkojen perustaminen ei olisi tässä vaiheessa kevättä enää edes mahdollista, sillä ne piti ilmoittaa Oikeusministeriöön viime torstaina 8. huhtikuuta klo 12 mennessä.

Hattulan kunta on osoittanut kesäkuun kuntavaaleihin yhden yleisen ennakkoäänestyspaikan. Ennakkoon voi äänestää Parolan keskustassa kirjaston yhteydessä sijaitsevassa Juteinitalon auditoriossa

Lisäksi ennakkoon voi äänestää missä tahansa Suomen ennakkoäänestyspaikoissa.

Naapurikunta Hämeenlinnassa yleisiä ennakkoäänestyspaikkoja on kaikkiaan 10, ja niistä lähimpänä Parolannummea sijaitsevat Säästöpankki-areena ja Iittalan yhtenäiskoulu.

Ennakkoäänestys kesän kuntavaaleissa järjestetään 26. toukokuuta ja 8. kesäkuuta välisenä aikana. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13. kesäkuuta.

Varusmiehiä tiedotetaan äänestysmahdollisuuksista

Varusmiesliitto vaati helmikuussa valtiota turvaamaan varusmiesten oikeuden äänestää tämän vuoden kuntavaaleissa.

Kannanoton taustalla olivat korona-aikaiset poikkeusjärjestelyt, joissa varusmiehet vuorottelevat yleensä noin neljä viikkoa kerrallaan palveluksessa ja kaksi viikkoa vapailla.

– Prikaati mahdollistaa kaikkien varusmiesten osallistumisen kuntavaaleihin joko ennakkoäänestyspäivinä tai varsinaisena vaalipäivänä. Asiasta tullaan tiedottamaan varusmiehiä niin, että kaikilla on mahdollisuus antaa äänioikeutensa vaaleissa, kertoo Panssariprikaatin tiedottaja Kirsi Lehto. HäSa

Menot