Kanta-Häme

Parolassa kielletään erikseen sähkötupakat

Parolan yhteiskoulussa on tiukennettu suhtautumista sähkötupakkaan. Koulun järjestyssääntöihin on lisätty erikseen sähkötupakan käytön kieltävä kohta.

Jo aiemmin yhteiskoulussa on kielletty tupakointi koulun alueella kouluaikana. Sähkötupakan kieltoa sovelletaan myös samassa rakennuksessa toimivan Parolan lukion puolella.

Yhteiskoulun rehtori Mika Saarinen kertoo, että kieltoon on päädytty muutaman ilmi tulleen tapauksen perusteella.

– Sähkötupakka ei ole samalla tavalla lain mukaan kielletty alle 18-vuotiailta kuin muut tupakkatuotteet. Se on kuitenkin tupakan kaltainen tuote, joten myös sen käyttö päädyttiin kieltämään kouluaikana ja koulun alueella, Saarinen kertoo.

Hän sanoo, että yksiselitteisellä kiellolla halutaan välttää ”näsäviisastelu” ja tulkintaepäselvyydet.

Hämeenlinnan kouluissa ei ole erikseen lisätty sähkötupakan kieltoa esimerkiksi koulujen järjestyssääntöihin, mutta tilannetta seurataan. Sähkötupakkaan on kuitenkin kaupungin kouluissakin sovellettu tupakointikieltoa.

Hattula julistautui viime kesänä savuttomaksi kunnaksi, ja tämä tarkoittaa tupakoinnin ja myös sähkötupakan käytön kieltoa kaikissa kunnan sisätiloissa.

Tupakkalaki kieltää tupakoinnin muun muassa kaikissa perusopetusta, ammatillista koulutusta ja lukio-opetusta antavissa oppilaitoksissa ja niiden käytössä olevilla pihoilla. Kielto koskee oppilaitoksia oppilaiden iästä riippumatta. HÄSA

Päivän lehti

5.4.2020