fbpx
Kanta-Häme Hattula

Parolassa räjähteli tiistaina, koulutyömaata varten tehdään infraa

Varsinainen koulurakennuksen rakennuslupa on edelleen työn alla.
Hattulan uuden koulun tontin lähellä rakennetaan parhaillaan infra valmiiksi uudisrakennusta varten. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa
Hattulan uuden koulun tontin lähellä rakennetaan parhaillaan infra valmiiksi uudisrakennusta varten. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Hattulassa rakennetaan parhaillaan infraa eli vesi- ja viemäriputkia ja esimerkiksi kaapelointeja valmiiksi uuden koulun rakentamista varten. Tiistaina Parolassa kuultiin myös kaksi räjähdystä, kun Koulutiellä tehtiin ns. kanaalilouhintaa.

Kunta kertoo verkkosivuillaan, että louhintatyöt ovat käynnissä koulutyömaan yhteydessä. Kunnan valvontainsinööri Pekka Rantanen kertoo, että louhinta ja räjäytykset liittyvät HS-Veden urakkaan.

– Siellä tehdään verkostoja valmiiksi koulun tontin rajalle asti, samaan tapaan kuin usein esimerkiksi uusilla asuinalueilla, Rantanen kertoo.

Näille töille on lupa katualueella. Varsinainen koulurakennuksen rakennuslupa on edelleen työn alla, ja Rantasen mukaan hakemukseen odotetaan vielä täydennyksiä.

Myös naapureiden kuuleminen on käynnissä, samoin viranomaisten lausuntoja odotetaan.

Koulun urakoitsija eli Fixcel oy sai marraskuussa luvan aloittaa valmistavat työt koulun tontilla.

Lue myösVideo: Parolan uusi yhteiskoulu valmistuu paloina Moreenissa – Rakennusvalvonnasta kerrotaan, onko koulutontin raivaamiselle esteitä (20.10.2021)

Menot