Kanta-Häme

Partiolaiset kokoontuivat Johtajatulille Evolle – Lauantain avasi Alexander Stubb

Partiolaisten johtamisseminaari keräsi hämäläismetsään 3 000 vierasta kuuntelemaan muun muassa Alexander Stubbin esitystä.
Alexander Stubb puhui Johtajatulilla itsensä johtamisesta. Kuva: Tomi Vesaharju
Alexander Stubb puhui Johtajatulilla itsensä johtamisesta. Kuva: Tomi Vesaharju

Noin 3 000 vierasta kerääntyi lauantaina Evolle partiolaisten järjestämään Johtajatulet-tapahtumaan. Partiolaisten lisäksi joukossa oli 600 muuta vierasta.

Lauantain pääpuhujana yleisölle esiintyi entinen pääministeri ja nykyinen Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb.

Stubbin puhe käsitteli itsensä johtamista. Entinen pääministeri oli tutuksi tekemäänsä tapaan purkanut asian kolmeen pointtiin, joista hän puhui partiolaisille ja muille vieraille.

– Oli todella häkellyttävä kokemus puhua tällaisen yleisön edessä. Toivottavasti minut kutsutaan uudestaankin, Stubb sanoo.

Stubb itse kertoo käyneensä lapsena partiossa muutaman kerran.

– Olin kuitenkin kaupunkilaispoika. Ehkä urheilu ja urheilujoukkueet korvasivat minulla partiolaisuuden, Stubb arvioi.

Partioharrastuksen tulevaisuuden hän näkee nojaavan metsän ja luonnon kaipuuseen sekä etenkin yhteisöllisyyteen.

Stubbin lisäksi lauantain pääpuhujia oli esimerkiksi Googlen toimialajohtaja Kati Riikonen.

Pauliina Petrell (vas.) ja Linnea Frisk edustivat Vuorenhaltijoiden lippukuntaa Johtajatulilla. Kuva: Tomi Vesaharju
Pauliina Petrell (vas.) ja Linnea Frisk edustivat Vuorenhaltijoiden lippukuntaa Johtajatulilla. Kuva: Tomi Vesaharju

Helsingistä viikonloppua Evolle viettämään saapuivat Pauliina Petrell ja Linnea Frisk. Partiolaiset kuuluvat pohjoishelsinkiläiseen Vuorenhaltijat-lippukuntaan.

Viikonlopun tähänastisiksi kohokohdiksi he kertoivat perjantain juhlalliset avajaiset. Myös Stubbin aamuista puhetta he kehuivat inspiroivaksi.

Eniten he odottivat aamupäivästä tulevia työpajoja sekä yöllistä suunnistusta ja pakohuonepeliä.

Johtamisseminaarissa yhdistyy teema ja sen käsittely erilaisissa työpajoissa sekä tavallinen partioleiri telttaöineen ja aktiviteetteineen. Yleensä kaksikko ohjaa leireillä lapsia, jolloin omaa aikaa ei juuri jää.

– Partioon kuuluu tausta-ajatus siitä, että leireille tullaan oppimaan aina jotakin uutta, mutta tämänlaista mahdollisuutta omaan pohdiskeluun ei ole tullut muilla leireillä, Frisk sanoo.

Evon maisemat ovat kaksikolle entuudestaan tuttuja. Edellistä leiriään he viettivät Lapissa, joten hämäläinen maaperä saa kehuja tasaisuudestaan, joka helpottaa yöpymistä teltassa.

 

Lauantai-illan pääpuhujana toimii tunnekouluttaja Camilla Tuominen. Seminaarien jälkeen luvassa on rennompaa ohjelmaa – esimerkiksi länsinaapurista oppia ottanut Allsång på Evois -yhteislauluhetki ja Puolustusvoimien Kaartin soittokunnan bilebändi. HÄSA

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic