fbpx
Kanta-Häme

Pasilan raidetönijä vangittiin epäiltynä tapon yrityksestä - tuntematon auttaja pelasti junaraiteelle tönäistyn miehen hengen

Toisen miehen junaraiteille työntänyt mies on vangittu epäiltynä todennäköisin syin tapon yrityksestä, kertoo Helsingin poliisi.

Teko tapahtui Pasilan rautatieasemalla hieman puolenyön jälkeen pitkänäperjantaina.

 

Poliisi epäilee, että noin kolmekymppinen tönijä oli työntänyt toisen miehen junaraiteelle ja estänyt tätä nousemasta sieltä, vaikka juna oli lähestymässä..

Miehet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Sivullinen henkilö oli saanut autettua radalle työnnetyn miehen takaisin laiturille.

Poliisi pyytää, että uhria auttanut henkilö ottaisi yhteyttä Helsingin poliisiin.

 

Iltalehden haastattelema tutkinnanjohtaja Outi Petersohn-Järvinen kertoi, että juna oli tullut asemalle vain 23 sekuntia sen jälkeen kun pelastaja sai miehen nostettua laiturille,

– Jos ulkopuolinen henkilö ei olisi puuttunut tilanteeseen, mies olisi jäänyt junan alle. Juna tuli asemalle 23 sekuntia sen jälkeen, kun sivullinen sai kiskottua asianomistajan laiturille. Epäilty oli tilanteessa vielä huutanut, että ”mä tapan ton, mä tapan ton”, tutkinnanjohtaja Outi Petersohn-Järvinen kertoo Iltalehdelle.

Poliisin mukaan tapahtumasta on olemassa videotallenne. STT

Menot