Kanta-Häme

Patria myi Hämeenlinnan tehtaan pintakäsittelytoiminnot

Kuvassa Patrian kuljetusajoneuvo 6x6. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Patria ja FSP Finnish Steel Painting Oy allekirjoittivat perjantaina sopimuksen pitkäaikaisen yhteistyön aloittamisesta Hämeenlinnan tehtaalla.

Tehtaan pintakäsittelytoiminnot siirtyvät FSP:lle 1.1.2019 alkaen.

Pintakäsittelylaitoksen nykyisen toimijan työntekijät siirtyvät FSP:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Hämeenlinnan yksikössä käsitellään Patrian tuotteiden lisäksi myös muiden lähialueen yritysten tuotteita.

– Uskomme, että kumppanuus FSP:n kanssa tuo meille sellaista pintakäsittelyosaamista, jolla saamme tuotettua lisäarvoa eri mantereilla ja huomattavan erilaisissa olosuhteissa toimiville asiakkaillemme. Osaamisen ja luotettavuuden lisäksi FSP:n kansainvälinen toimintakyky luo etua yhteistyölle, sanoo johtaja Jere Tuominen Patrialta.

FSP:n uusi pintakäsittely-yksikkö sijaitsee Hämeenlinnan Hongiston teollisuusalueella, Patrian tehtaan yhteydessä.

Yksikössä käsitellään pienosia kuin luovutusvalmiita ja kokoonpantuja miehistönkuljetusajoneuvoja. Pintakäsittelylaitos voi menetelmillään palvella konepajateollisuuden toimijoita koko Hämeen ja Pirkanmaan alueella.

– Investoimme kumppanuuteen. Hämeenlinnan tehtaalta saamme osaamista ja teknologioita, joiden avulla pystymme palvelemaan myös muita olemassa olevia ja tulevia asiakkaitamme, toteaa FSP:n toimitusjohtaja Pentti Virtanen.

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Vuonna 2017 Patrian liikevaihto oli 467,7 miljoonaa euroa, ja konsernissa toimii 2 800 ammattilaista.

FSP Finnish Steel Painting Oy on yksi Pohjois-Euroopan johtavista pintakäsittely- ja lisäarvopalveluita tarjoavista yrityksistä. Yrityksen palveluksessa on yli 250 alan ammattilaista ja sen liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa. HäSa

Päivän lehti

13.7.2020