Kanta-Häme

Patrialla ei sopimusta Pasien jatkotilauksesta

Patrialla ja puolustusvoimilla ei ole vielä sopimusta Pasi-panssariajoneuvojen nykyaikaistamisen jatkamisesta. Patrian liiketoimintajohtaja Mika Kari uskoo kuitenkin, että sopimus syntyy.

– Puolustusvoimilla on edelleen tarkoitus käyttää optio kunnostaa 210 ajoneuvoa. Asia on hieman kesken. Keskustelemme siitä hyvässä hengessä, Kari sanoo.

Patria nykyaikaistaa parasta aikaa 70 Pasia. Tämän sopimuksen arvo on 18 miljoonaa euroa. Kari kertoo, että urakka valmistuu hieman etuajassa ja kunnostustyöt päättyvät ensi vuoden alkupuoliskolla.

Ensimmäinen kunnostetuista Paseista, XA-180 M -panssariajoneuvo, luovutettiin puolustusvoimille runsas kaksi vuotta sitten.

Patrian ja puolustusvoimat sopivat myös optiosta, jonka mukaan yhtiö kunnostaa myös 210 muuta Pasia. Tämä kunnostus maksaisi noin 78 miljoonaa euroa.

Hankkeella nykyaikaistetaan puolustusvoimien vanhoja Paseja, jotka on valmistettu 1980-90 -luvuilla. Ne on rakennettu Patria Hämeenlinnan tehtaalla, jossa tehdään myös niiden nykyaikaistaminen. Hämeenlinnassa on valmistettu kaikkiaan tuhansia Paseja.

Vanhojen Pasien kunnostaminen on tärkeä Hämeenlinnan tehtaan työllisyydelle. Puolustusvoimat ei ole tilannut enää Patrian uusia AMV-panssariajoneuvoja. AMV:n vientitilauksiin Hämeenlinnassa kootaan lähinnä protoja ja niin sanottuja nollasarjan ajoneuvoja. HäSa

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic