Kanta-Häme

Patrialla on tunnetut kilpailijat Australiassa

Patrian kanssa Australian armeijan panssariajoneuvotilauksesta kilpailevat tunnetut kansainväliset yritykset. Patria on jättänyt brittiläisen BAE Systemsin kanssa yhteisen tarjouksen 225 kappaleesta AMV 35 -ajoneuvoja.

Kilpailevan tarjouksensa ovat jättäneet saksalainen Rheinmetall, yhdysvaltalainen General Dynamics ja israelilainen Elbit Systems. General Dynamics, joka on nielaissut sveitsiläisen Mowagin ja itävaltalaisen Steyr-Daimler-Puchin, on Patrialle tuttu kilpailija. Se on kilpaillut Patrian AMV:n kanssa Piranha- ja Pandur-ajoneuvoilla.

Kaikki tilauksesta kilpailevat yritykset ovat yhteistyössä Australiassa toimivan yrityksen kanssa. Patrian ja BAE Systemsin tarjous perustuu Patrian AMV:hen ja BAE Systems Hägglundsin asejärjestelmään.

Kilpailu merkittävästä tilauksesta jatkuu vielä kauan. Odotetaan, että ensi vuoden alussa Australia valitsee ajoneuvot pitkään testaukseen. Australian Land 400 -projekti on kuitenkin jo tiiviissä yhteistyössä tarjoajien kanssa.

– Patrian käytävillä Hämeenlinnassa on viime aikoina kuulunut runsaasti puheensorinaa australialaisella aksentilla, Patrian Land-liiketoiminnan asiakkuusjohtaja Janne Räkköläinen kertoo yhtiön lehdessä.

Pelkkien ajoneuvojen osuus Australian tilauksessa on arvoltaan useita satoja miljoonia euroja. Jos Patria ja BAE Systems saavat tilauksen, valtaosa ajoneuvoista kootaan kuitenkin Australiassa. Hämeenlinnassa kootaan korkeintaan esisarja. HäSa