Kanta-Häme

Patrian Kroatia-kaupat käräjille syksyllä

Kanta-Hämeen käräjäoikeus ryhtyy puimaan puolustusvälinekonserni Patrian Kroatia-kauppojen laillisuutta syksyllä.

– Käräjäoikeus aloittaa jutun suullisen valmistelun toukokuun lopulla, ja pääkäsittely käynnistyy näillä näkymin syyskuussa, sanoo käräjätuomari Atte Andersson.

Viime syksynä käräjäoikeudessa Patrian johtoa syytettiin lahjonnasta, joka koski panssariajoneuvojen myyntiä Sloveniaan ja Kroatiaan.

Slovenian haaran pääkäsittely saatiin päätökseen. Loppulausunnot oli kuitenkin tarkoitus antaa vasta, kun myös Kroatian haaran pääkäsittely olisi ohi.

Tilanne mutkistui, kun jutussa puheenjohtajana toiminut käräjäoikeuden laamanni kuoli vuoden lopulla sairauskohtaukseen. Tämän jälkeen käräjäoikeus päätti eriyttää molemmat oikeudenkäynnit, ja että Kroatian haaran oikeudenkäynti aloitetaan alusta.

Slovenian haaran käsittely vietiin loppuun kahden tuomarin kokoonpanolla. Andersson ei osaa tässä vaiheessa vielä sanoa, minkälaisella kokoonpanolla Kroatia-haaraa käsitellään.

Slovenian haaran oikeudenkäynti saatiin päätökseen 30. tammikuuta. Käräjäoikeus hylkäsi Patrian johtoa vastaan nostetut syytteet. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020