Kanta-Häme

Patrian toimitusjohtaja sai potkut - yhtiön tulos on romahtanut

Patria rakentaa puolustusvoimille vanhasta vaurioituneesta XA-203 -mallisesta Pasista uuden mallin prototyypin. Arkistokuva: Puolustusvoimat

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo on saanut potkut yhtiöstä. Patria ilmoittaa, että Isotalo jää välittömästi pois yhtiön operatiivisesta toiminnasta.

Yhtiö kertoo käynnistäneensä uuden toimitusjohtajan haun. Siirtymäkauden ajan yhtiön toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa talousjohtaja Ville Jaakonsalo.

Patria selittää tiedotteessaan toimitusjohtajan vaihtamista osaltaan strategialla, jonka mukaisesti yhtiö hakee kasvua erityisesti kansainvälisestä palveluliiketoiminnasta. Hallituksen puheenjohtaja Esa Rautalinko kiittää Isotaloa työstään yhtiössä, mutta toteaa, että ”taloudellinen tulos ei kuitenkaan ole ollut odotusten mukainen”.

Patrian tulos on romahtanut viime vuosina. Kuluvan vuoden tammi–syyskuussa yhtiön tulos ennen veroja oli 15,5 miljoonaa euroa. Tulos ennen veroja oli 84,7 miljoonaa euroa vielä vuonna 2013.

Puolustusteollisuusyhtiö ei ole viime aikoina julkaissut tietoja eri liiketoimintojen liikevaihdoista ja tuloksia. Land-liiketoiminta on kuitenkin ollut jatkuvassa alasajossa. Hämeenlinnan tehtaalta on jatkuvasti vähennetty henkilöstöä, koska yhtiön AMV-ajoneuvoista ei ole saatu isoja tehdasta työllistäviä tilauksia.

Patria Land -liiketoiminta on saanut vain pieniä tilauksia Suomen puolustusvoimilta. Ulkomailla yhtiö on hävinnyt isot tarjouskilpailut tai tilaukset on tehty ilman tarjouskilpailuja. HÄSA

Lue myös kommentti: Puolustusvoimat on tilannut yhden Pasin – Yleensä armeijat tekevät pitkiä tilauksia 

Lue myös: Potkut saaneelle Patrian toimitusjohtajalle maksetaan satojentuhansien eurojen erokorvaus

Päivän lehti

21.2.2020