Kanta-Häme

Patrian uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Olli Isotalo

Patrian uudella toimitusjohtajalla Olli Isotalolla, 57, on pitkä kokemus pohjoismaisesta yhteistyöstä Cargotecillä. Isotalo on toiminut Cargotecin ja sen edeltäjien palveluksessa vuodesta 1993 ja johtaa tällä hetkellä yhtiön Kalmar-liiketoimintaa.

Nykyinen Cargotec perustuu suomalais–ruotsalaiseen teollisuuteen. Kalmar valmistaa ja huoltaa erilaisia satamien nosto- ja käsittelylaitteita.

Patrian hallituksen puheenjohtaja Christer Granskog toteaa Patrian tiedotteessa, että yhtiö siirtyy uuteen mielenkiintoiseen vaiheeseen, koska omistuspohja laajentuu. Norjalaisesta Kongsbergistä tuli juuri yhtiön vähemmistöosakas.

– Samalla saamme Patrialle uuden monipuolisen ja kansainvälisen kokemuksen omaavan toimitusjohtajan, jolla on vankkaa osaamista pohjoismaisten yritysten liiketoiminnan menestyksellisestä johtamisesta, Granskog sanoo.

Isotalo siirtyy Patrian johtoon 15. elokuuta, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Heikki Allonen jää eläkkeelle. Allonen tuli Fiskarsilta toimitusjohtajaksi vuonna 2008. Slovenian kauppojen lahjusepäilyt, joista nostetut syytteet kaatuivat tuomioistuimissa, pakottivat Jorma Wiitakorven eroon.

Patria päätuotteita on puolustusvälineet ja Suomen valtio omistaa siitä enemmistön. Hämeenlinnassa on Patrian tehdas, jota kehittää ja valmistaa panssariajoneuvoja. 

Päivän lehti

9.8.2020