Kanta-Häme

PAU: Posti valmistautuu jo harventamaan jakelua

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala antoi sovintoesityksen puolenyön jälkeen pitkien neuvottelujen päätteeksi.

Postinjakajia edustavan PAU:n mukaan Posti valmistautuu jo täyttä päätä harventamaan postinjakelua, vaikka postilain muutosta koskeva esitys on vasta lausuntokierroksella. Läpi mennessäänkään se ei tulisi voimaan ennen ensi kesää. Sen sijaan Viestintävirasto on määrännyt Postin laittamaan viisipäiväisen kirjejakelun kuntoon kevääseen mennessä. Vaatimusta tehostaa 100 000 euron uhkasakko.

Sakosta huolimatta Posti ei aio palkata lisää jakajia.

– En usko, että lisärekrytoinneilla laatu olisi saatavissa kuntoon. Se ei ole ratkaisu, sanoo Postin kirjeliiketoiminnasta vastaava johtaja Kaj Kulp.

Hänen mukaansa ongelmat ovat muualla ja Viestintäviraston vaatimukset kovia.

– Meillä on kohtuullisella tarkkuudella tiedossa, missä meidän ongelmakohtamme ovat, ja niihin kohdistetaan erityistoimenpiteitä.

Kulpin mukaan ongelmia voivat aiheuttaa esimerkiksi muuttuvat liikennejärjestelyt tai suuret remontit. Hänen mukaansa Postissa on myös onnistuttu jo kiitettävästi korjaamaan monia ongelmia.

PAU:n puheenjohtaja Heidi Niemisen mukaan Postin suunnitelmissa näkyy nyt vahvasti jakelun harventaminen.

– Siellä oli jo suunnitelmat siitä, että vuodenvaihteesta lähtien tiistai olisi niin sanottu kevennetty jakelupäivä, jolloin ei vietäisi kuin joitain tuotteita. Ilmeisesti se suunnitelma on mennyt mönkään ja sitä on siirretty eteenpäin. Mutta ihan täysillä siellä mielestäni valmistaudutaan siihen, että jakelupäiviä olisi jatkossa vähemmän kuin tällä hetkellä.

LVM:n mukaan uusi lakiesitys mahdollistaisi kirjeiden jakelun harventamisen kaupungeissa kolmeen päivään viikossa. Nieminen uskoo, että lain myötä postia voitaisiin jakaa vain kahdesti viikossa koko maassa. LM-HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic