Kanta-Häme

Paulamäki ehdolle Johannes Koskisen tilalle

Lahtelainen Risto Paulamäki on SDP:n Hämeen piirin tuorein kansanedustajaehdokas. Demarien Hämeen piirin piirihallitus nimesi hänet ehdokkaaksi maanantai-iltana.

Demarit joutuivat täydentämään ehdokaslistaansa Hämeessä pikaisesti sen jälkeen, kun monien vaalien ääniharava, kansanedustaja Johannes Koskinen ilmoitti viime viikon lopulla jättävänsä politiikan. Hän siirtyy syksyllä Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin johtajaksi.

Listan täydentämisessä tuli kiire, sillä eduskuntavaalien ehdokaslistat pitää jättää vaalipiirilautakunnalle viimeistään tiistaina.

Paulamäki on 60-vuotias luokanopettaja. Hän oli mukana myös demarien viime syksyn jäsenäänestyksessä, ja jäi silloin ensimmäisenä ehdokaslistan ulkopuolelle.

SDP:n Hämeen piirin puheenjohtaja Jouni Mäkelä kertoo, että piirihallitus yritti löytää hämeenlinnalaisen ehdokkaan Johannes Koskisen tilalle.

– Mutta ymmärrettävistä syistä kukaan ei halunnut lähteä mukaan näin lyhyellä varoitusajalla. Ei käy Ristoakaan kateeksi, sillä hänen kampanja-aikansa jää varsin lyhyeksi, Mäkelä sanoo.

SDP:n ylimääräinen piirikokous ei saanut sunnuntaina päätettyä ehdokasta, ja siksi kokous antoi piirihallitukselle mandaatin päättää asia maanantaina. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic