Kanta-Häme

Peilikuvani: Näyttävä runko, herkkä sielu

Tiina Halinen, 41-vuotias Linnan Klinikan toimitusjohtaja:

”Yllättävää! Näen peilistä nuoren naisen, joka on rikkonut lasikattoja. Olen päässyt etenemään iästäni huolimatta. Se johtuu siitä, että minulla on ollut vahva usko omaan tekemiseeni. Se on perua kotoa. Tiedän mikä on oikein ja väärin, olen tarkka ja täsmällinen. 

Esimiestyötä olen tehnyt vuodesta 2004 lähtien, viimeiset viisi vuotta toimitusjohtajana. Työni mielletään helposti korkeasti koulutettujen miesten työksi. 

Olen peruskoulutukseltani leikkaussalin erikoissairaanhoitaja. Jo opiskeluaikana koulutehtävässä kysyttiin, mikä tulevassa työssä on tärkeintä. Minulle vastaus oli heti kirkas: Leikkurin ovella jokainen on lähes alasti, paljaana henkisesti ja fyysisesti. Sairaanhoitajana tehtäväni oli pitää potilaasta huolta. Ei ole merkitystä kuka siinä on. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Edelleen ajattelen, että tehtäväni on pitää huolta. 

Ihmiset ovat kiinnostaneet minua aina. Työssäni kyse on oikeastaan siitä, että luotsaa ihmissuhteita ja saa ihmiset tekemään tiettyjä asioita. Siihen tarvitaan elämänkokemusta, mutta uskon paljon myös tunneälyyn ja pelisilmään. 

Johtajan pitää osata sulkea häiriötekijät pois. Siihen oppii. Päätösten takana pitää seistä. Joka päivä pitää pystyä katsomaan peiliin ja hyväksyä näkemänsä. Pitää olla varmuus vastata teoistaan ja sanoistaan. 

Olen kova ruoskimaan itseäni. Otsaryppyni voisivat olla sileämmät, ellen vaatisi itseltäni niin paljon. Edelleen opettelen delegoimaan asioita. 

Jokainen tekee virheitä henkilökohtaisessa elämässään ja työssään. Virheet pitää myöntää, käsitellä ja ratkaista. 

 

Minulla on ollut nuoresta asti oma tyyli. 

Naisjohtajilta usein odotetaan tietyntyyppistä pukeutumista. Itse olen tehnyt oman valinnan ja pitänyt tyylistäni kiinni. 

Olen rungoltani näyttävä ja käyttämäni vaatteet tarvitsevat kantajan. Siihen kuuluvat ehdottomasti korkeat korot. En ole missään tapauksessa seinäruusu, vaan pukeutumistyylini jatkaa persoonaani. 

Ulkonäöstäni saa helposti väärän kuvan. Minua luullaan usein kovaksi, vaikka todellisuudessa olen herkkä. On vaatinut opettelua, etten anna toisten satuttaa itseäni. 

En näytä, jos minuun sattuu. Pikemminkin minusta tulee ikävässä tilanteessa rauhallisempi. Ajattelen, etten elä, jos ei ole tunteita.

 

Nuorena harrastin voimanostoa. Edelleen fysiikalla ja mielen hyvinvoinnilla on vahva yhteys. Olen nuoresta asti harjoittanut mielikuvaharjoittelua. Se todella auttaa. 

Nykyään olen ihan hurahtanut crossfitiin. Nautin, kun salilla voi jättää työroolin taakse ja olla vaan Tiina. 

Leikkimielisyys on osa persoonaani. Pitää muistaa, ettei omaa persoonaa tarvitse muuttaa työn tai jonkin muun asian vuoksi. 

Kolmen lapsen äiteys on muuttanut minua. Se on tuonut pehmeyttä, vaikka olenkin lapsilleni melko ankara. Haluan, että he oppivat käyttäytymään, luottamaan itseensä ja kantamaan vastuunsa. 

Lapset ovat tärkeä peili. Vanhempana voin olla heistä ylpeä. He eivät ole saaneet mitään eteen kannettuna. Ajattelenkin, että perusturvallisuuden lisäksi vanhemman tehtävä on tuottaa lapselleen hallittuja pettymyksiä, sillä ilman niitä aikuisena on pulassa.”

 

Haastateltu on 41-vuotias Linnan Klinikan toimitusjohtaja. 

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic