Kanta-Häme

Pekan akvaario lopettaa myymälänsä

Yrittäjä Pekka Untamo aloitti lemmikkieläinmyymälän Hämeenlinnaan vuonna 1979. Nyt Pekan akvaario päättää lemmikkieläinmyymälänsä.

Kaupassa on ollut parhaillaan käynnissä loppuunmyynti. Birger Jaarlin kadulla 18 vuotta olleen yrityksen toiminta on määrä päättää pääsiäiseen.

– Tämä ei ole yksinkertaisesti enää ollut kannattavaa. Ainakin toistaiseksi pidämme taukoa vähittäiskaupasta, yrittäjä Pekka Untamo kertoo.

Pysäköintitilat vaikeuttivat

Pekan akvaario ei yrityksenä lopeta liiketoimintaansa kokonaan vaan jatkaa edelleen tukkumyyntiään muille eläinliikkeille.

Vähittäistavarakaupan pitäminen keskustassa ei ole Untamon mukaan enää kannattanut. Syiksi hän mainitsee muun muassa keskustan yleisen hiljenemisen, alan kilpailun kiristymisen ja alueen pysäköintiongelmat.

– Ihmiset hakevat häkkejä ja säkkejä. Kun on haettu isompia tai painavampia tuotteita, niin ei ole saatu autoa lähelle, hän sanoo.

Kilpailua on myös kiristänyt nettikauppa. Pekan akvaariolla on ollut nettikauppa yritysasiakkaille, ja nyt yritys harkitsee verkkokaupan avaamista henkilöasiakkaille. Untamo ei kuitenkaan kerro aikataulusta.

Lemmikkieläinliike on viime aikoina työllistänyt kolme ihmistä. Varastolla on tällä hetkellä seitsemän ihmistä töissä.

Uusia liikkeitä tullut

Untamon lemmikkikauppa on toiminut eri tiloissa ympäri kaupunkia. Pitkään toiminut yritys on saanut myös pitkiä asiakassuhteita.

– Olen haikealla mielellä. Kyllä liikettä olisi mielellään jatkanut, jos myynti olisi ollut edellisvuosien tasolla. Toisaalta pitää kiittää vanhoja asiakkaita, Untamo sanoo.

Untamo on myynyt nykyisen kauppakiinteistön, mutta hän ei kerro sitä, kenelle.

Lemmikkieläinliikkeet ovat muiden erikoismyymälöiden tavoin olleet muutoksessa. Sibeliuksenkadulle avattiin taannoin uusi liike, ja Kaurialaan ollaan myös avaamassa uusi myymälä kevään aikana.

– Toivotan heille onnea, Untamo toteaa. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic