Kanta-Häme

Pekka Kääriäinen vaatii vahvoja oluita kauppaan

Lammilainen panimoyrittäjä Pekka Kääriäinen on vauhdittamassa alkoholipoliittista keskustelua ja päätöksentekoa kansalaisaloitteella. Kääriäinen, Petri Viglione ja Heikki Kähkönen ajavat tiistaina, kieltolain päättymisen vuosipäivänä, liikkeelle laittamallaan aloitteella käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myyntirajan nostamista kaupoissa nykyisestä 4,7:stä 7,5 tilavuusprosenttiin.

– Kansa vaatii vahvoja oluita ja mietoja viinejä päivittäistavarakauppoihin, mutta poliitikot empivät. Muutoksella on mahdollista kerätä 50 miljoonaa veroeuroa lisää vuodessa ja parantaa työllisyyttä, kolmikko kirjoittaa.

Aloitteentekijät muistuttavat, että läkimuutoksen avulla olisi mahdollista vähentää Virosta tapahtuvaa matkustajatuontia, josta litramääräisesti suurin osa on vahvaa olutta.

Aloite polkaistiin liikkeelle Kääriäisen Bryggeri-olutravintolassa Helsingissä. Tavoitteena on saada kasaan vaadittavat 50 000 kannatusilmoitusta lokakuun alkuun mennessä.

– Uskon, että siihen kyllä päästään, Kääriäinen pohtii.

Hänen mukaansa kyse on ennen kaikkea mausta.

– Luontaisesti esimerkiksi vaaleat lagerit käyvät yli viisiprosenttisiksi. Nykyinen raja vaatii panimoita laimentamaan oluitaan, ja rajan nostamisella olisi suora myönteinen vaikutus nykyisin juomamme oluen makuun ja jopa laatuun, Kääriäinen sanoo. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic