Kanta-Häme

Pekka Määttänen äänestettiin Hausjärven johtoon

Maskun kunnan yhteysjohtaja Pekka Määttänen on Hausjärven uusi kunnanjohtaja.

Määttänen keräsi Hausjärven kunnanjohtajavaalissa 19 ääntä, kun nykyinen kunnanjohtaja Aleksi Heikkilä sai taakseen 16 valtuutettua.

Kahden hakijan väliseen vaaliin ajautuminen yllätti, sillä valintatyöryhmä ja kunnanhallitus molemmat esittivät virkaan yksimielisesti Aleksi Heikkilää. Pekka Määttänen nimettiin varalle, jos Heikkilä kieltäytyisi.

Keskustan Simo Jaakkola arvosteli valintamenettelyä, jossa valtuutetut eivät saaneet tutustua hakijoihin jo valintaprosessin alkuvaiheessa.

Valtuustolle tuotu yksimielinen esitys sai kokoomuksen Ilkka Brotheruksen toteamaan, ettei valtuustolla voi olla muita vaihtoehtoja kuin päteväksi työssään jo havaittu Aleksi Heikkilä.

Myös valintalautakunnan jäsen Risto Tiippana (kok.) alleviivasi yksimielistä esitystä ja ihmetteli Jaakkolalle, olisiko kaikki hakijat pitänyt kutsua valtuuston haastateltavaksi.

Valtuutetut pääsivät verryttelemään jalkojaan, kun Juha Puranen (ps.) vaati suljettua lippuäänestystä.

Aleksi Heikkilä nimettiin vuosi sitten määräaikaiseksi kunnanjohtajaksi vuoteen 2017 saakka, kun Päivi Terävä erosi virasta. Heikkilän oli tarkoitus hoitaa kunnanjohtajuutta kuntaliitoskäsittelyn ja sote-valmistelun yli.

Kun kuntaliitoksesta syntyi kielteinen päätös, Hausjärvi käynnisti uuden kunnanjohtajan hakuprosessin. Kunta päätti asettaa viran avoimeksi.

Kunnanjohtajan vaalin käynnistäminen kompasteli, kun taustamateriaalit hakijoista olivat jääneet postittamatta valtuutetuille esityslistan liitteenä.

Keskustan Simo Jaakkola vaati koko vaalin lykkäämistä, joten valtuusto joutui heti kärkeen äänestämään. Äänin 23–11 päätettiin jatkaa vaalia, mutta pitää 15 minuutin tauko materiaalien lukemista varten.

Kunnanjohtaja Aleksi Heikkilä ilmoitti, ettei palaa Hausjärven talous- ja hallintojohtajaksi, vaan irtisanoutuu, mutta harkitsee vielä irtisanoutumisensa ajankohtaa.

Uusi kunnanjohtaja aloittaa virassaan 1. tammikuuta vuonna 2017, mutta Pekka Määttänen on valmis ottamaan viran vastaan tarvittaessa aiemmin. HÄSA

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic