Kanta-Häme

Pekonen vaatii palauttamaan tiheät junayhteydet Helsinkiin

Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen (vas.) vaatii, että Hämeenlinnan ja Riihimäen tiheät junayhteydet Helsinkiin palautetaan. Hän on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen pääradan junaliikenteen toimivuudesta. Pekosen kysymyksen ovat allekirjoittaneet myös kansanedustajat Päivi Räsänen (kd), Tarja Filatov (sd) ja Timo Heinonen (kok).

Pekonen muistuttaa, että Helsingin, Hämeenlinnan ja Tampereen kautta kulkeva akseli on Suomen keskeisiä kasvukäytäviä, jota on kehitetty työssäkäyntialueena ja johon on satsattu. Liikenneyhteydet ovat keskeisiä yritysten ja asukkaiden sijoittumisessa ja liike-elämän toimintaedellytyksille.

Erityisesti Hämeenlinnan saavutettavuus on uhattuna. Hämeenlinna on ollut Helsingin ja Tampereen jälkeen vilkkain pääradan asemista. Vähintään tunnin välein molempiin suuntiin toimivien junavuorojen palauttamisen puolesta ovat vedonneet niin alueen asukkaat kuin liike-elämä.

– Tämä tarve ja huoli on otettava vakavasti. Kasvukäytäväajatusta tukee palveluiden jatkuvuus ja parantaminen, ei palveluiden heikentäminen. Onko hallitus hylännyt ajatuksen Helsingin–Hämeenlinnan–Tampereen kasvukäytävästä?

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic