fbpx
Kanta-Häme

Pelastakaa Lapset etsii kesälomakoteja lapsille

Pelastakaa Lapset on käynnistänyt haun, jossa se etsii kesälomakoteja lapsille.
Pelastakaa Lapset on käynnistänyt haun, jossa se etsii kesälomakoteja lapsille. Arkistokuva

Pelastakaa Lapset on käynnistänyt haun, jossa se etsii kesälomakoteja lapsille. Järjestö hakee lomakoteja perheille, joilla ei itsellään ole mahdollisuuksia järjestää lapsille loma-ajaksi hoivaa tai ympäristönvaihdosta.

Esimerkiksi vanhempien työajat voivat aiheuttaa sen, että perheen lapset joutuvat olemaan kesälomalla pitkiä päiviä yksin, ellei perheellä ole muutoin tukiverkostoja. Erityisen hankala tilanne voi olla yksinhuoltajaperheissä.

Lapselle lomakodin voi tarjota perhe tai aikuinen joko kaupungissa tai maaseudulla.

–  Etsimme tavallisia ja turvallisia, vakaan, luotettavan elämäntilanteen omaavia ihmisiä, jotka haluaisivat tarjota lapsille iloa ja mukavan loman. Lomakotitoiminta on ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa, jolla tuetaan lapsia ja lapsiperheitä, kertoo aluetoiminnan johtaja Kristiina Mattinen Pelastakaa Lapsista.

Lomakotien vanhemmat saavat järjestöltä koulutusta ja tukea tehtäväänsä.

Lapsilta saatujen palautteiden mukaan he käyvät mielellään lomakodeissa ja haluavat sinne seuraavana kesänä uudelleen, järjestö tiedottaa.
Lomakotijakso voi olla esimerkiksi muutamasta päivästä viikkoon. Lomakotitoiminta ei sido lomavanhempaa pidempiaikaiseen tukisuhteeseen.

Pelastakaa Lapset on järjestänyt lomakotitoimintaa vuodesta 1949 alkaen.

Menot