Kanta-Häme

Pelastusjohtajat toppuuttelevat pelastuslaitosten nopeaa vähentämistä

Suomen pelastusjohtajat ry esittää, että pelastusalueiden rakennemuutosta tehdessä otettaisiin huomioon myös käynnissä olevat sote-alueiden muodostamiset ja tulossa olevat kuntauudistukset, jotka vaikuttavat myös sairaanhoitopiireihin.

Pelastuslaitosten johtajista muodostuvan yhdistyksen keskiviikkona antaman kannanoton mukaan huomioimalla jo valmisteilla olevat muutokset voidaan välttyä päällekkäisyyksiltä sekä mahdollisilta uusilta muutostarpeilta.

Sisäministeriön valmisteleman rakenneuudistuksen mukaan pelastuslaitoksia voitaisiin yhdistää ja samalla säästettäisiin vähentämällä yli sata palomiestä ja -tarkastajaa sekä noin 60 henkilöä johdosta ja hallinnosta.

Suomessa on tällä hetkellä 22 pelastuslaitosta. Uudistuksen myötä pelastuslaitosten määrä voisi jopa puolittua. Sisäministeriön mukaan tämä toisi noin 8,8 miljoonan euron vuosittaiset säästöt.

Uudistuksen jälkeen Suomessa olisi 11 poliisilaitosta ja 11 pelastusaluetta, jotka noudattaisivat samoja rajoja.

Pelastusjohtajien mukaan pelastusalueiden muutoksia ei pitäisi sitoa poliisilaitosten toimialueisiin, koska pelastuslaitokset muodostavat jo nämä rajat ylittäviä yhteistoiminta-alueita ja sairaanhoitopiirejä. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic