Kanta-Häme

Pelastuslaitoksen parannukset vastatuulessa

Hämeenlinna, Riihimäki ja Forssa eivät innostu Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen suunnitelmista nostaa palvelutasoa.

Kaupunkien mukaan suunnitellut tavoitteet ylittäisivät huomattavasti esimerkiksi Hämeenlinnan talouden tasapainottamisohjelmaan kirjatut kasvuluvut.

Kunnat ovatkin laatineet pelastuslaitokselle yhteisen lausunnon, jossa todetaan, että nykyinen palvelutaso on riittävä, eivätkä kuntamaksut saa nousta vuosina 2014–17 enempää kuin kaksi prosenttia vuosittain. Sen päälle tulevat kuitenkin kustannukset, jotka aiheutuvat toimintakyvyltään heikentyneiden palomiesten korvaavista tehtävistä.

Samalla kaupungit esittävät yhteisen lausunnon myös ensi vuoden talousarvioon. Pelastuslaitos on esittänyt noin kolmen prosentin menokasvua, mutta kunnat tyrmäävät sen ja esittävät tilalle enintään kahden prosentin kasvua.

Lisäksi kaupungit nipistävät ensi vuoden kalustomäärärahaesityksestä pois 42 senttiä asukasta kohden. Uudeksi kalustomäärärahaksi esitetään nyt neljää euroa kunnan jokaista asukasta kohden.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsittelee kaupungin lausuntoa pelastuslautakunnalle kokouksessaan ensi maanantaina. (HäSa)

Päivän lehti

27.5.2020