Kanta-Häme

Pelastuslaitos muuttaa naapuriinsa vanhaan hätäkeskukseen

Hämeenlinnan paloaseman korjaus Kutalantiellä alkaa ensi viikolla.

Aseman pitää olla tyhjä viimeistään 11. kesäkuuta, joten muuttoa tehdään tämän viikon aikana. Toiminnan siirtäminen paloaseman naapurissa sijaitsevaan väistötilaan aloitettiin jo alkuvuodesta hiljalleen edeten, jotta vaihto sujuisi mahdollisimman saumattomasti.

Ensihoitopäällikkö Lasse Hakala kertoo että vanha hätäkeskus soveltuu väistötilaksi erinomaisesti, sillä se on melko tilava ja hyvässä kunnossa. Takaisin paloasemalle on tarkoitus päästä noin puolentoista vuoden päästä.

Uusien tilojen suurin ero vanhoihin verrattuna on koko. Pienemmässä rakennuksessa toimistohuoneita on jouduttu jakamaan kahdelle käyttäjälle. Lisäksi vanhaan hätäkeskuksen saliin on rakennettu isompi avotoimisto ja viereiseen huoneeseen johto- ja tilannekeskus.

– Tähän käyttöön rakennuksesta löytyi todella toimivat tilat. Jatkossa ensihoidon kenttäjohtaja ja päivystävä palomestari istuvat samassa huoneessa, joten saamme paremman tilannekuvan ja pystymme palvelemaan maakuntaa entistäkin paremmin, Hakala kertoo.

Väistötiloja käyttää Hakalan arvion mukaan noin 60 pelastuslaitoksella työskentelevää. Riittävien kaappi- ja pukuhuonetilojen saamiseksi tyhjiä huoneita on jouduttu kalustamaan uudelleen.

 

Osa pelastuslaitoksen kalustosta on jouduttu siirtämään Janakkalaan Rastikankaan paloasemalle. Hämeenlinnaan jää palokunnalta yksi sammutusauto, päivystävän palomestarin auto sekä pelastussukeltajien kalusto.

Pelastuspäällikkö Petri Talikka kertoo, ettei kaluston siirto kauemmas hidasta merkittävästi pelastajien matkaa maakunnan pohjoisosiin.

– Ensimmäinen yksikkö saadaan kantakaupungin alueella samaan aikaan paikalle kuin aiemminkin. Rastinkankaaltakaan ei kestä kauan päästä kaupunkiin. Asemalta moottoritielle ajaa noin minuutin ja moottoritietä Goodmanin rampille noin kuusi minuuttia, Talikka summaa.

Ensihoidon osalta Hämeenlinnaan jää kaksi ambulanssia ja ensihoidon kenttäjohtajan auto. Janakkalastakin vuoronsa aloittavista ambulansseista osa päätyy vuoronsa aikana kantakaupunkiin, jossa pelastushenkilökuntaa tarvitaan todennäköisemmin.

Paloaseman remontti käynnistyy sisäisillä purkutöillä. Takaisin käyttöön asema on tarkoitus saada vuoden 2019 marraskuussa. Kaupunginhallitus varasi viimevuoden marraskuisessa talousarviossaan 8,7 miljoonaa euroa paloaseman korjaukseen. HÄSA

Päivän lehti

23.11.2020

Fingerpori

comic