Kanta-Häme

Pelihuone Enterille tuli game over

Hämeenlinnassa ja Turussa toimiva Pelihuone Enter sulkee molemmat myymälänsä. Liikkeissä on alkanut loppuunmyynti.

Yrittäjä Antti Koski pyrki vielä viime syksynä laajentamaan Enterin toimintaa ja etsi sitä varten sijoittajia. Vanhojen videopelien ja -konsoleiden myyntiin erikoistunut yritys perustettiin noin kolme vuotta sitten.

– Pääsyy lopettamiselle on muuttoni Turkuun, jonka vuoksi Hämeenlinnaan olisi pitänyt palkata täysipäiväinen myyjä. Se ei ollut mahdollista. Nyt pyrimme myymään varastoa tyhjäksi, että voimme maksaa velat pois ja sulkea liikkeen kunnialla, Koski sanoo.

Enterin loppuunmyynnin päätyttyä nykyisin Kirkkorinteessä vain 17 neliön tiloissa toimiva Levymekka muuttaa Enteriltä vapautuviin tiloihin Palokunnankadulle. Levykauppa ottaa samalla valikoimaansa kortti- ja lautapelit sekä vanhat konsolipelit.

– Olemme pitkään etsineet sopivia isompia tiloja käyttöömme. Hämeenlinnassa on vahva pelikulttuuri, joten toiminnan laajentaminen tuntui hyvältä ratkaisulta, Levymekan yrittäjä Tintti Sarkkinen kertoo.

Levymekka aloittaa Palokunnankadulla remontin jälkeen viimeistään maaliskuun alkupuolella.

Levymekka on tähän asti keskittynyt kivijalkamyymälän pitämiseen. Sitä, jatkaako Levymekka Enterin verkkokauppaa, ei ole vielä päätetty. (HäSa)