fbpx
Kanta-Häme

Pelimuseolle jättipotti joukkorahoituksella

Tampereelle perustettava Suomen pelimuseo on kerännyt joukkorahoituksella yli 85 000 euron potin. Uuden museon rahoittamiseen osallistui 1121 yksittäistä rahoittajaa.

Pelimuseo keräsi rahoitusta museon elämyksellisyyden lisäämiseksi Mesenaatti.me -verkkopalvelun kautta.

– Hankkeemme saama vastakaiku on ollut hämmästyttävää. Uskoimme toki asiaamme, mutta on silti upeaa nähdä, miten moni ihminen on lähtenyt mukaan. Yli 1100 mesenaattia ja koko palvelun uusi rahoitusennätys kertovat selvästi, miten paljon tällaista museota on Suomeen kaivattu, sanoo Mikko Heinonen videopelikeräilijöiden yhdistyksestä Pelikonepeijooneista.

Joukkorahoituksella museoon saadaan perusnäyttelyn lisäksi muun muassa alkuperäinen Pong-peliautomaatti 1970-luvulta, kunnostettu Twilight Zone -flipperi sekä Lohikäärmepuu-roolipeli.

Suomen pelimuseo avataan Tampereen museokeskus Vapriikissa loppiaisena 2017. Joukkorahoituksen osallistuneet peliharrastajat ja yritykset pääsevät omaan museoonsa jo joulukuussa 2016, kuukautta ennen muuta yleisöä.

Suomen pelimuseota rakennetaan Mediamuseo Rupriikin, Pelikonepeijoonien ja Tampereen yliopiston yhteistyöprojektina. Hanketta tukee myös Avoin Tampere.

Pelimuseo kerää vielä lokakuun loppuun asti ihmisten valokuvia peleistä ja pelaamisesta. HäSa

Menot