Kanta-Häme

Pelkissä alushousuissa liikkunut mies tunkeutui naisen autoon Hämeenlinnassa

Pääsiäisen vietto Hämeen poliisin alueella ei ole aiheuttanut merkittäviä lisätehtäviä poliisille. Tehtävämäärät ovat olleet tavanomaisen viikonlopun tasolla ja jopa alle sen. Kaikkiaan sunnuntain vastaisena yönä oli tehtäviä Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella 108 kappaletta.

Hämeenlinnassa keskustan alueelta puolenyön jälkeen soitettiin vain alushousuihin pukeutuneesta miehestä, joka on tunkeutunut naispuolisen ilmoittajan autoon luvatta.

Mies oli aluksi seurannut ilmoittajaa tämä pysäköidessä autoa. Mies oli sitten tullut ilmoittajan auton luo ja hypännyt auton konepellille. Konepelliltä mies oli pyrkinyt ilmoittajan viereen auton apukuljettajan paikalle.

Tämän jälkeen mies oli kiertänyt auton toiselle puolelle ja yrittänyt saada autoa liikkeelle kuljettajan paikalta. Ilmoittajan ja tämän seurassa olleen ystävän estelyt eivät asiassa auttaneet. Auton avaimet olivat kuljettajan taskussa.

Kun poliisipartio saapui paikalle, mies istui autossa kuljettajan paikalla. Poliisi sai miehen talttumaan käskyttämisen ja rautoihin laittamisen jälkeen.

Sekavassa mielentilassa oleva 1980-luvun puolivälissä syntynyt hämeenlinnalaismies kuljetettiin rauhoittumaan poliisin tiloihin. Syy miehen ekstroverttiin käytökseen ei selvinnyt. Autoon ei tullut vaurioita.

Rattijuoppo kaahasi huomattavaa ylinopeutta

Lauantaiaamuna poliisipartiota tuli vastaan henkilöauto huomattavalla ylinopeudella Hollolassa valtatie 12:lla.

Partio pysäytti auton. 1990-luvulla syntynyt kuski oli päihtynyt. Puhalluskoe näytti 1,4 promillen lukemaa. Mies käytettiin verikokeessa ja vapautettiin ajokieltoon määräämisen jälkeen. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena sekä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lauantaina iltapäivällä poliisille tuli ilmoitus peräänajosta Lahdessa Renkomäen kaupunginosassa.

Hetken päästä kolaripaikalta ilmoitettiin, että osapuolet ovat päässeet sopuun asiassa, eikä poliisia tarvita. Paikalle suunnannut poliisipartio tapasi kuitenkin peräänajajan lähistöltä liikenteessä ja päätti puhalluttaa hänet.

Lahtelainen 1970-luvulla syntynyt nainen oli autonratissa 1,4 promillen humalassa. Nainen otettiin kiinni ja hänet kuljetettiin tarkkuusalkometrille. Nainen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja otettiin säilöön odottamaan kuulustelua.

Kilvetön motoristi kaahasi poliisia pakoon

Poliisipartio havaitsi lauantaina illansuussa Hartolan keskustan tuntumassa kilvettömän moottoripyörän, jonka kuljettaja pyrki välttelemään poliisipartiota.

Partio pääsi välttelijän kantaan ja kytki pysäytysvalon päälle, jolloin moottoripyörän kuljettaja kiihdytti voimakkaasti yrittäen jätättää partion kannoiltaan.

Poliisipartio seurasi moottoripyörää hyvän välimatkan päässä. Lyhyen takaa-ajon jälkeen moottoripyöräilijä hylkäsi ajoneuvonsa.

Ripeäkinttuiset konstaapelit tavoittivat pakenijan lyhyen spurtin jälkeen. Kuljettajaksi paljastui kortiton Joutsasta kotoisin oleva nuorimies. Mies määrättiin ajokieltoon ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tapahtumahetkellä muu liikenne oli vähäistä.

Vastaanottokeskuksessa riideltiin

Poliisi sai ilmoituksen pahoinpitelystä Heinolan keskustassa sijaitsevasta Lampikadun vastaanottokeskuksesta.

Kun poliisipartio saapui paikalle, tilanne oli jo rauhoittunut.

Partiolle selvisi, että kolmen ulkomaalaisen miehen välille oli tullut riitaa ja yksi miehistä oli ryhtynyt pahoinpitelemään riitakumppaneitaan. Pahoinpidellyt eivät saaneet sairaalahoitoa vaativia vammoja. Poliisi ei tavoittanut pahoinpitelijää yön aikana. Asiasta on kirjattu pahoinpitely rikosilmoitus.

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic