Kanta-Häme

Pellavamarkkinoilla panostetaan nuoriin

Juhannusta edeltävänä lauantaiaamuna Lamminraitin halkaisee lähinnä nuorista koostuva markkinakulkue.

Ensi kesän Pellavamarkkinoiden teemana ovat nimittäin nuoret, joilla markkinapäällikkö Kim Malmströmin mukaan ei ole mitään syytä lähteä merta edemmäs kalaan.

– Paikkakunnan kokoon nähden Lammin harrastusmahdollisuudet ovat erinomaiset. Meillä on paljon musiikinharrastajia sekä vireitä urheiluporukoita, joihin riittää osallistujia naapurikunnista saakka, Malmström kehaisee.

Sahtia, autoja ja musisointia

Lions Clubin isännöimät Pellavamarkkinat järjestetään tänä kesänä 44. kertaa. Kyseessä on Lammin suurin yleisötapahtuma, joten menossa ovat mukana myös kutakuinkin kaikki kynnelle kykenevät paikalliset yrittäjät.

Paikalla ovat ainakin 4H-yhdistys esittelemässä tekeillä olevaa auto- ja mopopajatoimintaa, Lammin urheiluautoilijat, VPK toimintaratoineen, useat urheilu- ja musiikkiharrastajaseurat sekä paikalliset ampumaseura, partio sekä seurakunta.

Perinteisen markkinakulkueen lisäksi luvassa on myös sahtikilpailu, jossa valitaan Lammin edustaja sahdin valmistuksen SM-kilpailuihin, hirrensyöksykilpailut ja vuoden lammilaisen tuotteen kruunaus.

– Markkinoiden pääesiintyjä, trubaduuri Heikki Rönnin jälkeen lavalle nousevat paikalliset nuoret muusikot, kertoo ohjelmavastaava Erkki Vilén.

Jopa 10000 kävijää

Markkinapäivänä myös Hakkalan koululla on esillä lammilaisten taiteilijoiden töistä koostettu näyttely.

– Taiteilijoille tämä on hyvä tilaisuus, sillä harvassa näyttelyssä saa yhden päivän aikana näin paljon kävijöitä, markkinoiden tiedottamisesta vastaava Pekka Kääriäinen huomauttaa.

Kääriäisen mukaan tapahtuma houkuttaa paikalle vuosittain lähes 300 yrittäjää ja jopa 10000 kävijää.

– Hämäläiset ovat hitaita mutta juurevia. Kauppiaat palaavat Lammille vuosi toisensa jälkeen. Täällä näkee tuttuja, joihin saattaa törmätä vain juuri kerran kesässä, mutta ilmeisesti kaupankäyntikin on kannattavaa. (HäSa)

Lammin Pellavamarkkinat järjestetään 14. kesäkuuta.