fbpx
Kanta-Häme

Pelle, Peitsamo ja Piru kange Ämyyn

Hyviä uutisia kaikille, joilla on korvat: Suomen vanhin ilmaisfestivaali Ämyrock järjestetään tänäkin kesänä!

Kesäkuun viimeisenä lauantaina Hämeenlinnan kaupunginpuiston laululavalle nousee seitsemän kokoonpanoa, joiden tyylilajit vaihtelevat jazzin, punkin, skan, reggaen ja monen sorttisen rockin kautta Kari Peitsamoon.

Pääsymaksuttoman ja ikärajattoman festivaalin pääesiintyjäksi voi tituleerata Pelle Miljoonaa, joka on viimeksi nähty Ämyssä vuonna 1990.

Mies korvaa 22 vuoden poissaolonsa saapumalla paikalle United-kokoonpanonsa kanssa. Mukana menossa ovat niin Jukka Melametsä kuin Tumppi Varonenkin.

Vanhojen herrasmiespunkkareiden vastapainona lavalla nähdään viime vuonna debyyttinsä julkaissut nuori punk-komeetta Cigarette crossfire. 70-luvun tunnelmiin vie Death Hawks ja paikallista väriä lavalle tuo lammilaislähtöinen Piru Kange.

Ämyn järjestäjät lupaavat tantereen tömisevän tanssista The Capital Beatin aikana.

Hämmennystä sekä tuttua ja turvallista

Jotta kaikki ei olisi täysin ennalta-arvattavaa, on mukana myös freejazzin voimatrioksikin tituleerattu Taco Bells. Järjestäjien mukaan tämän ensivaikutelmaltaan hämmentävimmän yhtyeen saksofoniin puhkuu hämeenlinnalainen Sami Pekkola.

Tuttuja ja turvallisia asioita arvostavien iloksi mukana on myös – kuten aina Ämyssä – Kari Peitsamo kitaroineen.

Viime vuonna Ämyrock oli Suomen ensimmäinen Reilun kaupan kriteerien mukaisesti toteutettu festivaali. Reilu peli ja ihmisten herättely ajattelemaan valintojaan jatkuvat myös tänä vuonna.

– Maailmaa voi muuttaa musiikilla myös tällä tavoin. Ihmisten syyllistäminen ei ole tarkoituksemme, mutta hyvän musiikin ja hauskanpidon ohessa on halutessaan mahdollista tutustua tärkeisiin teemoihin, Ämy ry:n puheenjohtaja Päivi Lilja veistelee. (HäSa)

 

Ämyrock Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa lauantaina 30. kesäkuuta.

Menot