fbpx
Kanta-Häme

Peltipoliisien näkyvyyden parantamista kokeillaan

Peltipoliisien eli automaattisen kameravalvonnan tolppien merkitsemistä heijastimin kokeillaan Varsinais-Suomessa ja osassa Satakuntaa. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen. Tolpat on merkitty tämän vuoden kesällä.

Hämeessä ja Uudellamaalla aiotaan kaikessa rauhassa katsoa, onko kokeilusta jotakin hyötyä ennen kuin teippauksista päätetään puoleen tai toiseen.

– Muualla maailmassa kameratolpat ovat näkyviä. Vuoden tai parin päästä tiedämme, miten heijastimet vaikuttavat keskinopeuksiin, sakkojen määrään ja sellaiseen, liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang Varsinais-Suomen ely-keskuksesta sanoo.

Hän uskoo, että autoilijat hyväksyvät valvonnan paremmin, kun tolpat ovat näkyviä.

– Valvonnan tavoite on parantaa liikenneturvallisuutta, ei sakottaminen. Kamerat on asetettu paikkoihin, joissa on suuri onnettomuusriski, joten on tärkeätä, että ainakin niissä kohdissa ajetaan rajoituksen mukaan, Klang sanoo.

Uudenmaan elyn liikenneturvallisuusasiantuntija Marko Kelkka sanoo, ettei hän ole pystynyt järkeilemään, että tolppien merkitseminen olisi vain hyvä juttu.

– Ehkä autoilijat kuitenkin ovat vähän varovaisempia kaasujalan kanssa, kun eivät näe tolppia kovin helposti, hän pohtii.

Uudenmaan ely-keskuksen alueella Hämeessä ja Uudellamaalla seurataan kaikessa rauhassa, mitä kokemuksia Lounais-Suomen kokeilusta saadaan. (HäSa)

Menot