fbpx
Kanta-Häme

Peltosaareen nousee kuuden talon asuinkortteli

Peltosaaren pohjoisen asuinkorttelin rakentaminen käynnistyy jo ensi syksynä. Alueen kaavoituksen valmistuttua Avain-yhtiöt ja Lakea pääsevät rakentamaan kuuden asuinkerrostalon kokonaisuutta, johon valmistuu kaikkiaan 14 000 kerrosneliömetriä eli yli 200 asuntoa.

Riihimäki on jo useamman vuoden ajan hakenut rakentajaa, joka käynnistäisi Peltosaaren uudisrakentamisen.

Asumisoikeusasuntoja rakentava Avain-yhtiöt suunnittelee kahta asumisoikeustaloa ja lisäksi erillistä seniorien palvelutaloa. Lakea taas kasvattaa omaa asumiskonseptiaan, jossa asuntoa lunastetaan vähitellen omaksi.

Avain-yhtiöt rakentaa koko kokonaisuuden yhtä aikaa, jolloin kolmen talon kokonaisuuden on tarkoitus valmistua loppuvuonna 2017. Lakea taas rakentaa kerrostalot yksi kerrallaan kolmen vuoden aikana.

Avain-yhtiöt rakentaa senioreille palvelutalon, jolle yhtiö hakee erikseen toiminnan vetäjän. Hämeenlinnassa loppukesällä käyttöön otettu, Esperin pyörittämä, Teerimäen palvelutalo toimii samalla mallilla Avain-yhtiöiden vuokratiloissa.

Asumisoikeusasunnosta asukas maksaa 15 prosenttia asunnon kauppahinnasta ja saa vastineeksi elinikäisen ja jopa perinnöksi jäävän asuinoikeuden. Kuukausivastike on noin 15 prosenttia yleistä tasoa alempi.

Riihimäellä Piikinmäessä käynnistyy lähiviikkoina Kanta-Hämeen ensimmäinen Lakean asuinkerrostalo, jonka 41 asunnosta on varattu jo 32.

Lakean mallissa taas asukas maksaa seitsemän prosenttia asunnon hinnasta, joka ei nouse 20 vuoteen. Vuokrasta osa on asunnosta maksettavaa lyhennystä ja osa hoitovastiketta. Vasta 20 vuoden kuluttua asukas maksaa loppulunastusmaksun eli noin 30 prosenttia hinnasta.

Molemmat rakentajayhtiöt korostavat tulevan asuinkorttelin hyvää sijaintia aivan aseman tuntumassa. Asuntojen uskotaan kiinnostavan pääkaupunkiseudulla junalla työssä käyviä.

Avain-yhtiöillä on koko maassa tuhansia asumisoikeusasuntoja ja Riihimäelläkin jo lähes sata. Lakea on laajentamassa rakentamista pohjoisemmasta Suomesta etelään. Asuntoja on vasta Vaasassa ja Jyväskylässä sekä työn alla Kuopioon ja Ouluun. Uusia kohteita on käynnistymässä myös Turkuun, Jokelaan ja Vantaalle.

Uusi asuinkortteli on osa laajaa Peltosaaren imagoa kohentavaa suunnitelmaa. Arkkitehtikilpailun pohjalta laaditun suunnitelman sisältävä alueen rakentamisen käynnistäminen on kangertanut, kun lama hiljensi uudisrakentamisen koko maassa. HÄSA

 

Menot