fbpx
Kanta-Häme

Pepe Willberg tulee isolla bändillä

Pepe Willbergin samettinen ääni saa 15. marraskuuta Hämeenlinnan Verkatehtaalla taakseen helsinkiläisen JASO Big Bandin muhkean soinnin.

Suomen pitkäaikaisesti menestyneimpiin artisteihin kuuluva laulajalegenda tarjoilee Vanaja-salissa valikoituja aarteita pitkältä uraltaan aina 1960-luvun alun unohtumattomista popsävelmistä vuonna 2014 Emma-palkintoja rohmunneen Pepe & Saimaa -albumin helmiin. Rööperiin, Elämältä kaiken sain ja Aamu ovat lauluja, jotka ovat kiehtoneet ja koskettaneet suomalaisia sukupolvesta toiseen.

Musiikilta kaiken sain -konsertti tarjoaa runsaan kattauksen Willbergin rakastettuja klassikkoja, mutta myös harvinaisia herkkupaloja Nat King Colen ystäville.

Laulaja tulkitsee amerikkalaisen rytmimusiikin suurmiehen ikivihreitä kappaleita, kuten Stardust, Ain’t Misbehavin’ ja Mona-Lisa. Tribuutti Nat King Colelle on ollut Pepen pitkäaikainen haave.

– Siinä 10-kesäisenä minulla ei ollut omia levyjä, joten kuuntelin mutsin valikoimaa ja viehätyin erityisesti Colesta, Willberg muistelee.

– Hänellä oli älyttömän mahtavia kappaleita ja hieno, persoonallinen soundi. Siinä oli minun laulukouluni. Taisin miettiä yli 30 vuotta oikeaa tapaa päästä noita biisejä laulamaan, kunnes siihen tarjoutui tilaisuus peräti big bandien säestyksellä.

Willbergiä säestää Ari Jokelaisen johtama JASO Big Band, joka on yli 40 vuotta ollut swing-musiikin ykköskaartia maassamme.

Konsertissa on myös ripaus paikallisväriä, sillä ison bändin riveissä puhaltaa ykköstrumpettia Luolajasta maailmalle lähtenyt musiikkivaikuttaja Arto Alaspää ja alttosaksofonia Hämeenlinna Big Bandistä tuttu Olli Jaakkola.

TulossaPepe Willbergin Musiikilta kaiken sain -konsertti su 15.11. klo 18 Verkatehtaan Vanaja-salissa.

Menot