Kanta-Häme

Perhekeskus aloittaa touko-kesäkuussa

Janakkala

Janakkala on saamassa perhekeskuksen ensi vuoden touko-kesäkuussa. Silloin lasten, nuorten ja perheiden psykososiaaliset palvelut keskitetään yhteen paikkaan.

Asiaa on valmisteltu viime vuoden kesästä alkaen. Aluksi puhuttiin perhetalosta ja lastentalosta, mutta nyt nimeksi on vakiintunut perhekeskus.

– Perhekeskus-nimitys on käytössä valtakunnallisesti, ja myös sote-valmistelussa puhutaan perhekeskuksista, sanoo sosiaalityön johtaja Anna Roinevirta.

Perhetalo kokoaa yhteen lasten, nuorten ja perheiden palvelujen työntekijöitä kuten kuraattorit, koulupsykologin, nuorisopsykologin, terveyskeskuspsykologin, puheterapeutin, toimintaterapeutin ja sosiaalityöntekijän.

– Lisäksi toivomme, että saisimme palveluohjaajan. Vakanssia on esitetty ensi vuoden talousarvioon.

Roinevirta sanoo, että ideana on muodostaa niin sanottuja matalan kynnyksen palveluja, ja siksi tarvittaisiin palveluohjaajaa, johon ihmiset voisivat ottaa suoraan yhteyttä.

– Tarkoitus on, että hän olisi tiettyinä aikoina tavoitettavissa ja hän sitten ohjaisi eteenpäin palveluihimme. Toinen tapa lähestyä perhekeskusta olisi täyttää nettilomake.

Perhekeskus saa tilat Turengin terveysaseman C-siivestä eli neuvolan ja hammashoitolan tuntumasta. Tilat vapautuvat, kun toimisto- ja hallintoväki muuttaa terveyskeskuksen B-osaan sen remontin valmistuttua.

– Ensin tiloissa tehdään pintaremonttia helmi-maaliskuussa.

Kunnan perusturvalautakunta on jo hyväksynyt perhekeskustoiminnan linjaukset ja toiminnan aloittamisen. Asia menee vielä kasvatus- ja koulutuslautakunnan käsiteltäväksi.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic