Kanta-Häme

Perhekummitoimintaan tarvitaan auttavia käsiä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri alkaa kouluttaa Hämeenlinnassa perhekummeja lapsiperheille. Toiminnan tavoitteena on antaa perheille tukea ja voimia arkeen.

Vapaaehtoiset perhekummit ovat tavallisia, luotettavia aikuisia, jotka haluavat antaa aikaansa ja kulkea kappaleen matkaa perheen rinnalla.

– Perhekummilta saatu apu ja varhainen tuki ovat monelle perheelle suuren suuri asia, kertoo perhekeskustoiminnan koordinaattori Miia Kerokoski Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Hämeen piiristä.

Koulutus alkamassa

Perhekummi on ensisijaisesti perheen aikuisia varten tukemassa vanhemmuutta.

– Perhekummeja kaipaavat perheet ovat tavallisia pienten lasten perheitä, joissa vanhemmat kokevat itsensä väsyneiksi tai yksinäisiksi. Vanhemmat tarvitsevat nyt yhä enemmän tukea. Naapureita ei tunneta, ja sukulaiset ja ystävät ovat kiireisiä tai kaukana, Kerokoski sanoo.

Perhekummi ja perhe tapaavat yleisimmin kerran viikossa tai joka toinen viikko muutaman tunnin ajan. Keskeisiä tukemisen keinoja ovat keskustelu, kuuntelu sekä yhdessä tekeminen. Kummisuhteen lähtökohtana on vapaaehtoinen ja tasavertainen kumppanuus.

Seuraava perhekummikoulutus järjestetään Hämeenlinnassa torstaina 4.9. kello 17.30–20, lauantaina 6.9. kello 10–16, torstaina 11.9. kello 17.30–20 ja torstaina 18.9. kello 17.30–20 Koulutukseen mahtuu vielä mukaan.

Koulutus on maksuton. Koulutukseen osallistuneet haastatellaan ennen toiminnan aloittamista. Vapaaehtoiset saavat koulutuksen lisäksi säännöllistä ohjausta ja tukea. (HäSa)

Lisätietoja: perhekeskustoiminnan koordinaattori Miia Kerokoski, 050 436 3230 sekä miia.kerokoski(at)mll.fi

Menot