Kanta-Häme

Perhettä piinannut kaksikko vankilaan

Maaliskuussa 2013 riihimäkeläistä perhettä pelon vallassa pitäneet miehet on tuomittu seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä vahingonteosta.

Miehet olivat yhdessä kolmannen, vielä alle 15-vuotiaan henkilön kanssa keskellä yötä rikkoneet omakotitalosta yhdeksän ikkunaa. Toinen päätekijöistä oli tämän jälkeen kiivennyt rikotun ulko-oven ikkunan kautta sisälle ja uhannut tappaa yhden paikalla olleista lapsista. Paikalla olleet aikuiset olivat saaneet estettyä miehen tunkeutumisen eteistä pitemmälle sisätiloihin.

Tekijät palasivat myöhemmin paikalle sytyttämään talon pihassa olleen matkailuauton tuleen polttopulloilla. Tuli oli myös vaarassa levitä autosta myös viereiseen omakotitaloon.

Molemmille tekijöille luettiin tällä viikolla seitsemän kuukauden ehdoton vankeustuomio. Syyttäjä vaati miehille tuomiota tuhotyöstä, mutta oikeuden mukaan kyseessä oli törkeä tuhotyö.

Polttopullojen täyttämisessä avustanutta kolmatta miestä ei tuomittu vielä hänen oltua poissa oikeudesta. Häntä syytetään avunannosta törkeään vahingontekoon ja syyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeustuomiota. HäSa

Päivän lehti

7.4.2020