fbpx
Kanta-Häme

Perinnetyö on kunniassa

Hämeenlinnan-Vanajan Sotaveteraanien naisjaosto emännöi lähes neljääkymmentä Kanta-Hämeen piirin alueelta järjestön perinteiseen Suvitapahtumaan kokoontunutta edustajaa.

– Veteraaniasioissa naisjärjestön, -toimikuntien ja -jaostojen toiminta jatkuu niin kauan kuin sotaveteraaneja on ja Suomen Sotaveteraaniliitto toimii, kertoi järjestöjen tulevaisuuden suunnitelmista paikallisen naisjaoston ja Kanta-Hämeen Sotaveteraanipiirin naistoimikunnan puheenjohtaja Riitta Kuronen.

Erityistä huomiota toiminnassa kiinnitetään perinnetyöhön ja sukupolvien väliseen vuorovaikutukseen.

Naisjärjestöjen varat käytetään edelleen pääasiassa veteraanien hyväksi. Varoilla tuetaan veteraanien kotona selviytymistä mahdollisimman pitkään sekä veteraanien kuntoutusta. Hämeenlinnassa naisjaosto on tukenut muun muassa turvapuhelinten hankintaa veteraaneille.

Varoja yhdistys kerää muun muassa kahvituksilla, arpajaisilla ja myyjäisillä. Pitkät perinteet Hämeenlinnassa on myös muotinäytöksillä ja elokuisilla, Keskustalon pihalla järjestettävillä Vainikaisen Viisut -lauluhetkillä.

Toimintaan kaivataan jo kipeästi uutta voimaa, sukupolvien viestikapulaa olisi aika siirtää nuoremmille. Joukko harvenee, Kanta-Hämeen alueella naisjaostoista on parin viime vuoden aikana neljä yhdistänyt voimansa paikallisen veteraanijärjestön kanssa.

Omien jäsentensä jaksamista ja henkistä vireyttä järjestö tukee järjestämällä retkiä teatteriin, taidenäyttelyihin ja konsertteihin.

Monelle veteraanityö on tullut tutuksi puolison kautta, siitä on tullut suorastaan henkireikä. Veteraanityötä monet jatkavat vielä leskeksi jäätyään.

– On paikka missä tapaa samanhenkisiä, ystävällisiä ihmisiä, ja tuntee lisäksi olevansa hyödyksi ja avuksi omilla taidoillaan, sanovat Suvitapahtumaan osallistuneet hämeenlinnalaiset Raija Paltola, Pirkko Papunen ja Eila Ryhänen.

Päivän aikana hämeenlinnalaiset vieraineen tutustuivat muun muassa Aulangon puistometsään ja taidemuseon 60-vuotisjuhlanäyttelyyn. (HäSa)

Vainikaisen Viisut Keskustalon pihalla järjestetään torstaina 16.8.2012 kello 18.

Menot

Uusimmat