Kanta-Häme

Perjantai 13. on Hauholla onnenpäivä

Perjantaina vietetään Hauho-päivää. Hauho-Seuran junailema ohjelma painottuu illan suuhun, jolloin Hauhon kirkonkylässä onnistuu päästä maksutta tutustumaan niin Hauhotaloon, kirkkoon, Esinemuseoon kuin Halpparin taloon Kotkon museoalueella sekä niiden esinekokoelmien aarteisiin ja kiehtoviin tarinoihin.
 
Hauhotalossa esitellään Hauhon entisen kunnan muistoesineitä, kerrotaan Hauhotalon käyttömahdollisuuksista sekä markkinoidaan Hauhotalo Oy:n osakkeita ja nimikkotuoleja kello 16–19. Hauho-Seura ja Hauhotalo Oy tarjoavat kävijöille pullakahveet juhlapäivän kunniaksi Hauhotalossa kello 17–19.
 
Ovet ovat kansalaisille avoinna myös Hauhon Pyhän Johanneksen kirkossa, jossa oppaana on Alli Isotalo kertomassa kirkkorakennuksen historiasta ja sen esineaarteista. Samaan aikaan, kello 17–19, kannattaa poiketa vieraisille myös kirkon vieressä sijaitsevaan lainajyvästön makasiiniin. Salme Pohjola esittelee siellä Hauho-Seuran Esinemuseon kokoelman helmiä.
 
Leni Lustre-Pere johdattelee Hauho-päivän merkeissä kiinnostuneita kirkkopihan hautakivien taakse kätkeytyviin kertomuksiin. Kierros kestää noin 50 minuuttia ja niitä järjestetään perjantaina kaikkiaan kolme; kello 17, 18 ja 19. Kierros on maksuton, ennakkoilmoittautumisia ei tarvita.
 
Kummitustarinaillan järjestää kotiseutuyhdistys Hauho-Seura yhteistyössä Linnaseutu ryn Pitäjäpiiri-hankkeen kanssa.
 

Päivän lehti

28.1.2020