Kanta-Häme Hämeenlinna

Perjantai-parlamentista vuoden kotiseututeko Hämeenlinnassa

Parlamentti vaalii sivistyneen yhteisön keskustelukulttuuria.
Filosofi Johannes Ojansuu on luotsannut Perjantai-parlamenttia jo pitkään. Parlamentti kokoontuu olutravintola Birgerissä. Kuva: Pekka Rautiainen
Filosofi Johannes Ojansuu on luotsannut Perjantai-parlamenttia jo pitkään. Parlamentti kokoontuu olutravintola Birgerissä. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinna-Seura ry on valinnut Perjantai-parlamentin Vuoden kotiseututeoksi 2019. Huomionosoituksen otti vastaan parlamenttia luotsaava filosofi Johannes Ojansuu Hämeenlinnan kaupungin syntymäpäiväjuhlilla Verkatehtaalla.

Hämeenlinna-Seura haluaa vuosittain muistaa tahoja, jotka ovat ansiokkaalla tavalla tehneet työtä hämeenlinnalaisuuden tai hämeenlinnalaisen elämäntavan hyväksi.

Vuonna 2019 suomalaisessa yhteiskunnassa ryhdyttiin kiinnittämään huomiota siihen, kuinka keskustelukulttuuri on muuttunut. Nimimerkkien takaa on ollut helppo esittää kärjekkäitä kantoja, ja internetissä tutuksi ovat tulleet myös valheelliset käyttäjäprofiilit.

Yhteisön ja sen kulttuurin muodostumisessa ihmisten keskinäisellä vuorovaikutuksella, kohtaamisella ja keskustelulla on ensiarvoisen tärkeä merkitys.

Hämeenlinnassa sivistynyttä keskustelua ja kohtaamisia on edistetty Olutravintola Birgerin Perjantai-parlamenteissa, joissa nautinnolliseen illanviettoon yhdistyy asiantunteva, syväluotaava ja poleeminen keskustelu tärkeistä poliittisista, eettisistä, tieteellisistä ja kulttuurisista kysymyksistä.

Vuonna 2019 käynnistyi parlamentin 13. kausi filosofi Johannes Ojansuun luotsaamana. Vuosien varrella osallistujat ovat kohdanneet jo satakunta keskusteluvierasta. Iltojen antia on päässyt kuulemaan myös Radio Hämeen taajuudella sekä YLE Areenasta.

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic