Kanta-Häme Hämeenlinna

Perjantain sää verotti Wanaja Festivalin kävijämääriä

Nelonen Median tuottaja Jonna Myllykangas oli tyytyväinen Wanaja Festival -viikonloppuun. Vain perjantain sää hieman harmitti. Kuva: Pekka Rautiainen
Nelonen Median tuottaja Jonna Myllykangas oli tyytyväinen Wanaja Festival -viikonloppuun. Vain perjantain sää hieman harmitti. Kuva: Pekka Rautiainen

Onnistuiko Wanaja Festival kävijämäärätavoitteessaan?

– Jäimme aavistuksen viime vuoden kävijämäärästä, joka johtui perjantain huonosta säästä. Viime vuonna Wanaja Festival veti 17 000 kävijää. Tänä vuonna koko viikonlopun yhteenlaskettu kävijämäärä oli 15 000. Sää vaikutti viimeisen viikon lipunmyyntiin ja myös lipunmyyntiin portilla perjantaina. Lauantai olikin sitten hieman parempi päivä.

Muilta osin kaikki sujui aivan suunnitellusti, eikä ongelmia ollut. Esimerkiksi portin siirto Tampereentien puolelle toimi juuri niin kuin pitikin.

Onko Linnanpuisto ihanteellinen paikka Wanaja Festivalille?

– Ehdottomasti Linnanpuisto sopii tälle festivaalille täydellisesti sijainnin mukaan. Paikka on aivan uskomattoman kaunis, en voisi kuvitella parempaa.

Miksi puisto joudutaan sulkemaan käytöstä niin pitkäksi aikaa?

– Tänä vuonna puisto suljettiin keskiviikkona ja se avataan maanantaina. Linnanpuisto on suljettuna normaalista käytöstä turvallisuussyistä. Alueella liikkuu rakennusvaiheessa paljon raskasta kalustoa, joten siellä liikkuminen ei olisi turvallista.

Onko ensi vuoden festivaalin järjestämisestä tehty jo päätös?

– Kyllä on. Wanaja Festival järjestetään ensi vuonna samana viikonloppuna, 3.-4. heinäkuuta. Festivaalin blind bird -liput tulevat myyntiin huomenna maanantaina. Nämä ennakkoliput ovat kahden viikon ajan edullisempia.

Ensi vuoden musiikillisesta linjasta ei ole tehty vielä päätöksiä, mutta alamme suunnittelemaan artistikattausta varsin varhaisessa vaiheessa. Kartoitamme, ketkä artistit keikkailevat ja ketkä pitävät taukoa.