Kanta-Häme

Perjantaina ajetaan prätkällä töihin - Tavoitteena levittää moottoripyöräilyn iloa

Kaksipyöräinen on kätevä kulkuväline kaupunkiliikenteessä. Yhä useampi suomalainen näyttää löytäneen moottoripyöräilyharrastuksen.
Viime vuonna Suomessa rekisteröitiin noin 3284 moottoripyörää. Se on reilut 12 prosenttia enemmän kuin toissa vuonna. Arkistokuva. Kuva: Juhani Salo.

Perjantaina 7. kesäkuuta järjestetään prätkällä töihin -päivä, jolloin motoristeja kannustetaan starttaamaan töihin kaksipyöräisellään ja levittämään moottoripyöräilyn ilosanomaa.

Alkukesän sää onkin suosinut motoristeja.

Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summan mukaan moottoripyörä on kätevä etenkin kaupunkiliikenteeseen.

– Kaksi pyörää mahtuu hyvin rinnakkain niin kadulla kuin parkkipaikallakin. Lisäksi moottoripyörä lähtee kaupunkinopeuksissakin liikkeelle nopeammin kuin auto, Summa toteaa Teknisen Kaupan Liiton tiedotteessa.

Kun työmatkan taittaa moottoripyörällä, pääsee kotimatkalla Summan mukaan jo irrottelemaan ajatuksia työasioista.

– Mieli rauhoittuu ja koko olemus rentoutuu. Moottoripyöräily on tietynlaista terapiaa.

Moottoripyörien kauppa on pitkästä aikaa hyvällä mallilla ja myyntiluvut ovat kääntyneet nousuun.

Viime vuonna Suomessa rekisteröitiin yhteensä 3284 moottoripyörää, mikä on reilut 12 prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Myös kuluvan vuoden alku on sujunut Teknisen kaupan Liiton mukaan valoisissa merkeissä.

– Moottoripyörissä houkuttelee myös helppous etenkin kaupunkiliikenteessä sekä ympäristöystävällisyys: moottoripyörien päästöt ovat 30-35 prosenttia pienemmät kuin autojen, Summa sanoo.

Prätkällä töihin -päivän järjestää Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaosto.

Moottoripyöräjaoston jäseniä ovat Polaris Finland Oy, Brandt Oy Ab, Elfving Oy, Harley-Davidson Europe, KTM Nordic, Sumeko Oy, Suzuki International Europe GmbH Suomen sivuliike ja Yamaha-Motor Europe.HÄSA.

Päivän lehti

27.2.2020