Kanta-Häme

Perjantaina on jälleen Anna lapsesi pukea sinut -päivä!

Kansainvälistä Anna lapsesi pukea sinut -päivää vietetään perjantaina 21.4. jo viidettä kertaa.

Tapahtuman ideoija ja järjestäjä Lauri Salovaara toteaa tapahtuman vakiinnuttaneen paikkansa suomalaisten katukuvassa. 

– Viimeksi meitä oli jo noin 10 000 ilmoittanut kiinnostuksensa osallistua teemapäivään. Se on huikea luku, mutta toivon että jengi ja firmat haastavat toisiaan, jotta saataisiin mahdollisimman värikäs päivä aikaan, Salovaara toteaa.

Tapahtuma järjestetään huvin vuoksi, eikä siinä liiku raha. Suojelijana toimii Suomen lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

– Lapsen kuuleminen ja kuuntelu on erittäin tärkeä osa arkea ja se, että lapsi saa osallistua itsekin päätöksentekoon on osa oppimisprosessia. On mahtavaa saada olla taas mukana tässä iloisessa tapahtumassa, Kurttila sanoo.

Lapsilla on mahtava mielikuvitus. Meillä aikuisilla se on rajoittuneempi johtuen kaiken maailman säännöistä, joita olemme mieleemme rakentaneet. 

Tarkoituksena on edes yhden päivän aikana antaa lapsen mielikuvituksen päästä valloilleen ja sallia heidän pukea meidät aikuiset haluamallaan tavalla.

Homma toimii seuraavasti:
Pyydä lastasi valitsemaan vaatteet, joihin pukeudut yhden päivän ajaksi. Näytä hänelle vaatekaapit, joista materiaalia löytyy. Ja kyllä, ne karvahatut ja uimakamppeet myös. Sitten kiität häntä loistavasta valinnasta ja lähdet töihin/kouluun/jonnekin ihmisten ilmoille.

Kuvia toteutuneista asuvalinnoista pyydetään julkaisemaan tapahtuman Facebook-sivuilla www.facebook.com/annalapsesipukeasinut sekä Instagramissa tunnisteella #annalapsesipukeasinut

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic